6.3.13

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις με... διαλείμματα στο Βατικανό για το Κονκλάβιο...

Συνεχίζονται οι καθημερινές συνομιλίες στο Βατικανό μεταξύ των καρδιναλίων που έχουν φτάσει από όλο τον κόσμο εν όψει του Κονκλάβιου που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με στόχο ο νέος Πάπας να έχει αναλάβει καθήκοντα πριν την καθολική Κυριακή των Βαΐων (24 Μαρτίου).

Ωστόσο...
, παρά την πίεση χρόνου, οι καρδινάλιοι έκαναν την Τρίτη ένα «διάλειμμα» από την απογευματινή συνάντηση, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για ιδιωτικές συζητήσεις και έρευνα. Το ίδιο θα εφαρμοστεί και σήμερα, Τετάρτη.

«Οι καρδινάλιοι θέλουν χρόνο για να οργανωθούν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, αιδεσιμότατος Φεντερίκο Λομπάρντι. «Μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρόνο για να σκεφτούν καλύτερα» πρόσθεσε.

Τα δύο τρίτα των καρδιναλίων δεν ζουν στη Ρώμη ή προέρχονται από απομακρυσμένες επαρχίες, οπότε χρειάζονται περισσότερο χρόνο να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο.

Oι καρδινάλιοι έχουν πρωινές και απογευματινές συναντήσεις καθημερινά, με στόχο το «ξεκαθάρισμα» των υποψηφίων. Οι 115 καρδινάλιοι που συμμετέχουν στο Κονκλάβιο (κάτω των 80 ετών) θα μπουν την επόμενη εβδομάδα στην Καπέλα Σιστίνα για την ψηφοφορία.

Η λίστα των πεδίων που πρέπει να αντιμετωπίσει ο επόμενος Ποντίφικας είναι μεγάλη. Εκτός από το «πάγιο» ζήτημα του ρόλου της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, αυτή τη φορά κεντρική θέση έχει η λειτουργία του παπικού κράτους και ιδιαίτερα της Κούρια (της παπικής γραφειοκρατίας) μετά την υπόθεση Vatileaks αλλά και το θέμα των σκανδάλων υψηλά ιστάμενων επισκόπων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: