25.3.13

Μοσκοβισί: Δεν είμαι ο «στραγγαλιστής» του κυπριακού λαού ...

Δεν ειμαι "ο στραγγαλιστής του κυπριακού λαού", δήλωσε από την Στοκχολμη,ο Πιέρ Μοσκοβισί και καταδίκασε για μια ακόμη φορά τις επιθέσεις του... Κόμματος της Αριστεράς εναντίον του.

Ο Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη σουηδική πρωτεύουσα για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Άντερς Μποργκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στους δημοσιογράφους για το γεγονός ότι στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου απορρίφθηκε η φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ.

"Υπάρχει προστασία των καταθέσεων: αυτό είναι μια αρχή που πρέπει να είναι απαραβίαστη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

"Αυτή ήταν πάντα η γαλλική θέση, είναι αυτή που ανέκαθεν υπερασπιζόμουν εξαρχής, είτε αρέσει είτε όχι σ' αυτούς που βλέπουν σε μένα δεν ξέρω κι εγώ ποιόν στραγγαλιστή του κυπριακού λαού, και είναι αυτή που τελικώς επικράτησε", πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις του συμπροέδρου του Κόμματος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος δήλωσε πως ο Μοσκοβισί έχει "μια συμπεριφορά κάποιου που δεν σκέπτεται πλέον στα γαλλικά, που σκέπτεται στη γλώσσα της διεθνούς οικονομίας", και γι' αυτές του εθνικού γραμματέα του ίδιου κόμματος, του Φρανσουά Ντελαπιέρ, ο οποίος τον κατέταξε ανάμεσα στα "17 καθάρματα της Ευρώπης", ο Μοσκοβισί δήλωσε πως έχει σοκαριστεί.

"Μου έχουν προκαλέσει μεγάλο σοκ. Όταν ένας άνθρωπος δίνει τόσο πολύ από το χρόνο του, όλη την ενέργειά του, όλη την αφοσίωσή του στην υπηρεσία της χώρας του σε μια κατάσταση κρίσης, ακόμη κι αν κάποιος δεν συμμερίζεται τις ιδέες του, δεν τον χαρακτηρίζει έτσι", υπογράμμισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Δεν πρέπει να υπερβαίνουμε ορισμένα όρια", τόνισε ο σοσιαλιστής υπουργός. "Τι ήθελαν; Μια δημοκρατία σε κρίση, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι εύθραυστη. Και ο ρόλος των πολιτικών είναι να ανεβάζουν το επίπεδο της συζήτησης, όχι να το χαμηλώνουν", δήλωσε.

"Εξάλλου είναι βαθιά βλακώδες και άδικο. Η Γαλλία, δια της φωνής μου, από την αρχή της υπόθεσης αυτής, υπήρξε αντίθετα αυτή που πάντα υποστήριζε ότι δεν πρέπει να θιγούν οι καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ", υπενθύμισε. "Από τη στιγμή που υπήρχε αυτή η συμφωνία, τι θέλατε να κάνω; Δεν είμαι Ζορό. Δεν είμαι Σούπερμαν", τόνισε ο Μοσκοβισί.

Οι επικρίσεις αυτές σε βάρος του Μοσκοβισί καταγγέλθηκαν έντονα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, κυρίως από τον πρώτο γραμματέα του, τον Αρλέμ Ντεζίρ, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για την προσφυγή σ' ένα "λεξιλόγιο της δεκαετίας του '30".

Δεν υπάρχουν σχόλια: