22.3.13

Κύπρος: Πρόταση φορολόγησης καταθέσεων ενδέχεται να καταθέσουν τα κυβερνώντα κόμματα...

Πρόταση για κάποιας μορφής φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων ενδέχεται να καταθέσουν το βράδυ της Παρασκευής στην κυπριακή Βουλή ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Δημοκρατικό Κόμμα, οι δύο παρατάξεις που...
στηρίζουν κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χωρίς να αναφέρει την πηγή του.

Άγνωστο παραμένει εάν τα δύο κόμματα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους από κοινού ή χωριστά.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών της Μεγαλονήσου, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε ότι το ενδεχόμενο δασμολόγησης των καταθέσεων είναι εκ νέου «ξεκάθαρα στο τραπέζι», παρά την καταψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου την Τρίτη από το κοινοβούλιο.

Ο κ. Σαρρής επέστρεψε στη Λευκωσία έπειτα από ημέρες άκαρπων διαβουλεύσεων με τον ρώσο ομόλογό του, Άντον Σουλιάνοφ, στη Μόσχα. Η Κύπρος επιζητούσε την διασφάλιση χρηματοδοτικής βοήθειας από το Κρεμλίνο, ωστόσο δεν επετεύχθη κάποια συμφωνία.

Η Ολομέλεια της Βουλής είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 20.00, ενώ προηγήθηκε συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικα.

Ενώπιον της Βουλής θα βρεθούν τα βαρυσήμαντα νομοσχέδια για την εξυγίανση των τραπεζών και την αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, μαζί με έξι υποστηρικτικά και δύο άλλα, που αφορούν την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές και τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ).

Η Λευκωσία προσπαθεί να συγκροτήσει ένα αξιόπιστο σχέδιο διάσωσης για να παρουσιάσει στη τρόικα, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκταμίευση δανείων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους Ευρωπαίους εταίρους της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: