21.3.13

Στο εδώλιο σήμερα ο Ψωμιάδης για τη λίμνη Κορώνεια...

Κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς φέρεται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εξέδιδε απόφαση συγκρότησης κλιμακίων ελέγχων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλεημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθεται...
σήμερα ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παν. Ψωμιάδης για τις καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων για τη διάσωση της λίμνης Κορώνεια.

Κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς φέρεται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εξέδιδε απόφαση συγκρότησης κλιμακίων ελέγχων για τις επιχειρήσεις που βρίσκονταν γύρω από τη λίμνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ψωμιάδης φέρεται πως καθυστέρησε να επιβάλει πρόστιμα σε βάρος των βιομηχανιών, παρά τις εισηγήσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος, και όταν το έκανε αυτά ήταν μειωμένα σε ποσοστό 30% σε σχέση με τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων.

Το κατηγορητήριο βασίστηκε στο Πόρισμα του Μαΐου 2010 των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που προέκυψε μετά από έρευνα δυόμιση ετών μετά τους μαζικούς θανάτους πουλιών στην Κορώνεια το 2007 και αποδίδει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες στη διοίκηση Ψωμιάδη και στους υπαλλήλους που χειρίστηκαν την υπόθεση.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: