27.3.13

Λιλλήκας: Κυβέρνηση και Βουλή «εκχώρησαν» την κρατική μας κυριαρχία στην τρόικα ...



Κυβέρνηση και Βουλή «εκχώρησαν» την κρατική μας κυριαρχία στην Τρόικα, δηλώσε ο Γιώργος Λιλλήκας.
Προμήνυμα των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν αποτελεί η ... παύση του ΔΣ και του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου δηλώνει ο Γιώργος Λιλλήκας και επικρίνει Κυβέρνηση και Βουλή «ότι εκχώρησαν την κρατική μας κυριαρχία στην Τρόικα» και ότι προτού καν η χώρα μας υπογράψει τη Δανειακή Σύμβαση, «η Τρόικα μας συμπεριφέρεται ως μιαν αποικία, καταλύοντας κάθε νόμιμη και εκλελεγμένη Αρχή».

Σε ανακοίνωση ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι στόχος της Τρόικας είναι η «ολοκληρωτική υποταγή της Κύπρου και η μετατροπή της σε προτεκτοράτο, η αφαίμαξη των κυπριακών φυσικών πόρων και τέλος, η επιβολή μιας δοτής λύσης στο Κυπριακό».

Ο κ. Λιλλήκας εκφράζει την αντίθεσή του με την παύση της Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου, ξεκαθαρίζοντας ότι σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, όχι γιατί θεωρεί ότι δεν φέρουν ευθύνη αλλά γιατί αυτές τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο κυρίαρχος λαός δια των εκπροσώπων του και όχι η Τρόικα «δια των εγκάθετων κομισάριων της».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρέπει να βρούμε λύσεις έξω από τις λογικές της Τρόικας και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, και προστίθεται ότι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση.

«Καλούμε το λαό σε εγρήγορση. Μόνο η δική του αντίδραση μπορεί να αναχαιτίσει το σχέδιο κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: