25.3.13

Προς υπογραφή με την Πειραιώς για τα κυπριακά υποκαταστήματα Λαϊκής και Κύπρου στην Ελλάδα...

Συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες στην Λευκωσία να ολοκληρωθούν οι νομικές ενέργειες για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στην Τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα των τριών κυπριακών τραπεζών, Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής.

Οι...
διαδικασίες συνεχίστηκαν κανονικά χτες παρά το γεγονός ότι υπήρχαν φήμες για πάγωμα των συνομιλιών. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν παρουσιαζότανε εμπλοκή στις συζητήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε εναλλακτικό σχέδιο. Ο αντικειμενικός στόχος ήταν να μην κινδυνεύσουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπτώσεις σε όλο το τραπεζικό σύστημα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις, εφόσον υπογραφούν οι συμβάσεις σήμερα το πρωί, αναμένεται να γίνουν αμέσως μετά, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των καταστημάτων την Τρίτη 26 Μαρτίου το πρωί.

Όπως είχε αναφέρει από χθες το Capital.gr σε δημοσίευμα με τίτλο Και η Ελληνική Τράπεζα στη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, κύκλοι της Τρόικα αισιοδοξούσαν ότι μέχρι χθες το βράδυ θα είχαν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η διαδικασία διαπραγμάτευσης συνεχιζόταν κανονικά στην Κύπρο με μια μόνο μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με το αρχικό πλάνο. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και τα καταστήματα της Ελληνικής τράπεζας. Η ίδια πηγή αισιοδοξούσε ότι μέχρι χθες το βράδυ οι εμπλεκόμενες πλευράς θα είχαν καταλήξει στο τελικό σχέδιο και καλώς εχόντων των πραγμάτων σήμερα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Βασικός στόχος παραμένει να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματα των τριών Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα την προσεχή Τρίτη.

Με την ένταξη και των καταστημάτων της μικρότερης Κυπριακής τράπεζας που έχει παρουσία στη χώρα μας, διασφαλίζονται στο σύνολό τους οι τραπεζικές εργασίες στην Ελλάδα, όπως –φυσικά - και το σύνολο των καταθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική τράπεζα διαθέτει δίκτυο 29 καταστημάτων στη χώρα μας.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: