24.3.13

Ο Μπερεζόφσκι ήταν ένας ανισχυρος εχθρός...



Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, ανέφερε πως ο Μπόρις άφηνε "αδιάφορο" τον πρόεδρο της Ρωσίας...
Μια μέρα μετά τον θάνατο του Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε πως ο Μπερεζόφσκι ήταν ένας «ανίσχυρος εχθρός», η επιρροή του οποίου «πλησίαζε το... μηδέν».

Οι επικρίσεις που διατύπωνε από το Λονδίνο ο Μπόρις εναντίον του ρωσικού καθεστώτος άφηναν «αδιάφορο» τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο Πέσκοφ μιλώντας στο καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο Dojd.

«Δεν είναι μια εποικοδομητική κριτική, μια κριτική για να προτείνει κάτι. Είναι η κριτική ενός ανίσχυρου εχθρού», δήλωσε ο Πέσκοφ.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι είχε «ένα πολύ σημαντικό ρόλο» στη Ρωσία κατά τη δεκαετία του 1990, πριν από την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία και την εξορία του ολιγάρχη στο Λονδίνο, παραδέχθηκε ο Πέσκοφ.

«Θα απέφευγα να υπερτιμήσω το ρόλο του στη δεκαετία του 2000, ήταν μάλλον ελάχιστος. Δεν είχε απολύτως καμιά επιρροή εδώ (στη Ρωσία) και το ενδιαφέρον για το πρόσωπό του στην Αγγλία μειωνόταν και ο ρόλος του περιοριζόταν, πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στο μηδέν", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: