21.3.13

Σε ναυάγιο οδηγείται η διαπραγμάτευση με τη Μόσχα...


Του Μανώλη Καλατζή
Εξακολουθεί να αναζητά στήριξη η Κύπρος...
Συνεχίζονται σήμερα στη Μόσχα οι διαβουλεύσεις του κύπριου Υπουργού Οικονομικών σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ρωσία μπορεί να συνδράμει στην...
έξοδο της Κύπρου από την κρίση. Ο Μιχάλης Σαρρής ανέβαλε την αναχώρησή του από τη ρωσική πρωτεύουσα προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους.
Το ζήτημα της Κύπρου θα συζητηθεί σήμερα και μεταξύ του ρώσου Πρωθυπουργού Ντιμίτρι Μεντβέντεφ με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, στη Σύνοδο Ρωσίας - Ε.Ε.



Μόσχα 20/3: Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, αναχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας Φωτ.:ALEXANDER NEMENOV / AFP Μόσχα 20/3: Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, αναχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας Φωτ.:ALEXANDER NEMENOV / AFP
Ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών πραγματοποίησε χθες συζητήσεις με το Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ, ενώ στη Μόσχα για να συνδράμει στις προσπάθειες του κ. Σαρρή βρίσκεται ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης.

Στο μεταξύ, αναμένεται ότι το θέμα της Κύπρου να συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στη Μόσχα, όπου συνέρχεται η σύνοδος Ρωσίας-ΕΕ.

Σύμφωνα με πηγή του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι διαβουλεύσεις του κ. Σαρρή στη Μόσχα «διεξάγονται στο πνεύμα των άριστων φιλικών παραδοσιακών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών». Μέχρι τώρα έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα, πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για να βρούμε μια λύση με την οποία ελπίζουμε ότι θα έχουμε κάποια στήριξη», είχε δηλώσει ο κ. Σαρρής.

Πάντως, ενημερωμένη πηγή δήλωσε στο εξειδικευμένο οικονομικό πρακτορείο Prime, με το πέρας των συνομιλιών του Κύπριου Υπουργού με τον Αντιπρόεδρο της ρωσικής Κυβέρνησης Ιγκορ Σουβάλοφ ότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία κατά τις χθεσινές τους διαβουλεύσεις, Ρωσία και Κύπρος, γι` αυτό και θα συνεχιστούν σήμερα.
"Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, προς το παρόν δεν έχουν επιτευχθεί συγκεκριμένα αποτελέσματα", ανέφερε η πηγή, αρνούμενη αναφερθεί σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

Οι Υπουργοί Οικονομικών και Εμπορίου, όπως ανέφεραν χθες κυπριακές κυβερνητικές πηγές, είχαν και επαφές με την Γκαζπρομ για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών συνεργασίας.

Ο κ. Σαρρής ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα από τη Μόσχα αλλά ανέβαλε την αναχώρησή του για να συνεχίσει τις συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: