28.3.13

Λιτότητα και στο Λίχτενσταϊν...

Ο πρίγκιπας Άλοϊς του Λίχτενσταϊν κάλεσε το κοινοβούλιό του να προετοιμάσει, το συντομότερο δυνατό, έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, καθώς οι προβλέψεις για το 2013 παρουσιάζουν έλλειμμα ύψους...
210 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, δηλαδή 172 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο των δαπανών του Πριγκιπάτου. Το κατά κεφαλήν εισόδημα πλησιάζει τα 100.000 δολάρια.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο του Πριγκιπάτου, ο πρίγκιπας διάδοχος Χανς – Άλμπερτ Β’, το οποίο αποτελείται από 15 βουλευτές στην Άνω Βουλή και 10 στην Κάτω, τόνισε «βλέπω αυτήν την κατάσταση με πολλή ανησυχία για το καλό της χώρας μας μακροπρόθεσμα. Η επισφαλής κατάσταση πολλών ευρωπαϊκών κρατών μας δείχνει πού μπορεί να οδηγήσει μια πολιτική υπερχρέωσης».

Το Λιχτενστάιν αξιολογείται με ΑΑΑ από τον οίκο Standard and Poor's, ο οποίος επιβεβαίωσε πρόσφατα αυτήν την αξιολόγηση με σταθερή προοπτική, καθώς το πριγκιπάτο διαθέτει σταθερούς θεσμούς και σαφή πολιτική γραμμή, κάτι που προσφέρει εγγύηση για τον έλεγχο των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών προκλήσεων.

Του πριγκιπάτου ηγείται μια κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ του Προοδευτικού Κόμματος των Πολιτών, που πρόσκειται στον πρίγκιπα, και της κεντρώας Πατριωτικής Ένωσης. Για πρώτη φορά, τέσσερα κόμματα διαθέτουν έδρες στο κοινοβούλιο του Λίχτενσταϊν, με την είσοδο του αντιπολιτευόμενου κινήματος των Ανεξάρτητων, οι οποίοι διαθέτουν τέσσερις έδρες, και της Ελεύθερης Λίστας, με τρεις έδρες...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: