2.3.13

Έκκληση Ναπολιτάνο για αίσθημα ευθύνης ...

Έκκληση να υπάρξει αίσθηση του μέτρου και να επιδειχθεί αίσθημα ευθύνης απηύθυνε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

«Κατά την επιστροφή (μου) από την Γερμανία, ενημερώθηκα για...
τις θέσεις που αναπτύχθηκαν (. . .) σε σχέση με τις μετεκλογικές προοπτικές. Τόσο σχολιαστές όσο και πολιτικοί προχώρησαν σε σειρά διαφορετικών υποθέσεων και αναφορών σχετικά με τις λύσεις που μπορούν να υιοθετηθούν», ανέφερε ο Ιταλός πρόεδρος σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Ο κ. Ναπολιτάνο διαβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει με «προσοχή και σεβασμό κάθε είδους ελεύθερη συζήτηση», ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι «διατηρεί το πλήρες δικαίωμα αυτόνομης αξιολόγησης κατά τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις».

Ο Ιταλός πρόεδρος προσθέτει ότι «συστήνει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις τις ημέρες αυτές (. . .) να επιδείξουν αίσθηση του μέτρου, αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμό» κι υπενθυμίζει ότι «όλοι έχουν χρέος να προστατέψουν το γενικό συμφέρον και την διεθνή εικόνα της χώρας, αποφεύγοντας (να υιοθετήσουν) πρόωρες και μεροληπτικές θέσεις».

Στο μεταξύ ο Μπέπε Γκρίλο, ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) ανασκεύασε εν μέρει όσα είπε στο γερμανικό περιοδικό Focus. Σε συνέντευξή του στο έντυπο αυτό επισήμανε πως «υπό συγκεκριμένους όρους, θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς». Ο Ιταλός κωμικός ηθοποιός και πλέον πολιτικός αρχηγός διευκρίνισε: «το επαναλαμβάνω για την τελευταία φορά. Το κίνημά μας δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν, πολύ περισσότερο σε μια κυβέρνηση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας».

«Θα ψηφίζουμε ή θα καταψηφίζουμε κάθε νόμο ανάλογα με το αν συμπίπτει με το πρόγραμμά μας», έγραψε ο Γκρίλο στο ιστολόγιό του....

Δεν υπάρχουν σχόλια: