2.3.13

Με κάλυψη της επίσκεψης Σαμαρά στην Τουρκία...


...απαντά η ΕΣΗΕΑ στις αιτιάσεις Κεδίκογλου...
Εξαιρούνται από τη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ οι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται στην Τουρκία για να καλύψουν την επίσκεψη του... Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η δημοσιογραφική κάλυψη της οποίας θα μεταδοθεί μετά τη λήξη της στάσης εργασίας στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Μαρτίου 2013.

Η νεώτερη αυτή απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έρχεται μετά από αιτιάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για μικροπολιτικές σκοπιμότητες της προκήρυξης της στάσης εργασίας ακριβώς τις ώρες που ο έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Τουρκία και θα υπογράφει σημαντικές για τη χώρα συμφωνίες.
Το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν σχολιάσει ότι η απόφαση για στάση εργασίας τη Δευτέρα δεν είναι σκόπιμη αλλά προγραμματισμένη για τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης. Ο κ. Κεδίκογλου είχε επιμείνει ότι είναι σκόπιμη, βάσει της ανακοίνωσης της ένωσης που καλούσε σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο και αν δεν υπάρξει παρουσία του ενός τρίτου των μελών της, τότε η συνεδρίαση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα, θεωρώντας ότι το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ προεξοφλεί ότι δεν θα υπάρξει απαρτία και μεταθέτει τη συνεδρίαση για τη Δευτέρα. «Επιβεβαιώνεται περίτρανα πως πρόκειται για εθνική δολιοφθορά από τους κομματικούς εγκάθετους συνδικαλιστές του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ» ανέφερε.

Σημειώνεται ωστόσο ότι παγίως δεν σημειώνεται απαρτία του 1/3 των μελών της ΕΣΗΕΑ στην πρώτη γενική συνέλευση και η διαδικασία επαναλαμβάνεται με την παρουσία του 1/4, βάσει του καταστατικού της Ένωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 2 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην Αθήνα, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), στις 2 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ.,με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ασφαλιστικό: Εξελίξεις–Δημοσιογραφικά Ταμεία
Απολογισμός–Πορεία Αποθεματικών–Ενημέρωση Μελών
Παραιτήσεις Μελών των οργάνων Διοίκησης του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
Αρχαιρεσίες

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι η πρώτη και για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει, κατά τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 4 του Καταστατικού, να παρίσταται το 1/3 των τακτικών μελών, ταμειακώς εντάξει, που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Αν δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται στις 4 Μαρτίου 2013 , ημέρα Δευτέρα, και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Καισαριανή), με τα ίδια θέματα και σύμφωνα με το Καταστατικό, για να υπάρξει απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/4 των τακτικών μελών, ταμειακώς εντάξει, που έχουν δικαίωμα ψήφου (αρ. 26 παρ. 5).

Αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση ματαιώνεται.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: