18.3.13

Μπερλουσκόνι:«Δεν θα αφήσω τη χώρα στα χέρια της αριστεράς»...


Αν η αριστερά πάρει και την Προεδρία της Ιταλίας, θα κατέβουμε στους δρόμους...
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να εκλεγεί κεντροαριστερός πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι «Πήρανε ήδη...
τις προεδρίες της βουλής και της γερουσίας. Αν η αριστερά πάρει και την προεδρία της Δημοκρατίας θα κατέβουμε στους δρόμους», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στους εκλεγμένους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματός του.

Ο Μπερλουσκόνι, στο μεταξύ, επέδειξε τόσο τον εκπρόσωπο του κεντροδεξιού «Λαού της Ελευθερίας» στην βουλή, Ρενάτο Μπρουνέττα, όσο και στην γερουσία, Ρενάτο Σκιφάνι. Τα μέλη του κόμματός του ενέκριναν δια βοής τις δυο προτάσεις.

Αναφερόμενος, πάντα, στην ιταλική πολιτική επικαιρότητα, ο «Καβαλιέρε» πρόσθεσε ότι «όπως πριν είκοσι χρόνια, είναι αποφασισμένος να μην αφήσει την χώρα στα χέρια της αριστεράς και είναι έτοιμος να δώσει μάχη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο γραμματέας του «Λαού της Ελευθερίας», Ανζτελίνο Αλφάνο, δήλωσε σε συνέντευξή του προς την δημόσια τηλεόραση Rai ότι «η συντηρητική παράταξη είναι πρόθυμη να στηρίξει μια κυβέρνηση του προοδευτικού Πιερλουίτζι Μπερσάνι, υπό δυο όρους: να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας που να προέρχεται από τον μετριοπαθή χώρο και να καταβληθεί άμεση προσπάθεια υπέρ της οικονομικής ανάκαμψης».

Ο Μπερσάνι, όμως, απάντησε ότι «δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε προκαταρκτικές συμφωνίες και περίεργα δούναι και λαβείν».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, μιλώντας στους γερουσιαστές και βουλευτές του, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «η λεγόμενη σύγκρουση συμφερόντων, με το ασυμβίβαστο του ρόλου επιχειρηματία και πολιτικού, δεν τον αφορά, διότι έχει παραχωρήσει την διοίκησή των εταιριών του στα παιδιά του», ενώ επανέλαβε ότι «δεν χρειάζονται νόμοι για το ασυμβίβαστο αλλά πρωτοβουλίες ώστε να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: