23.3.13

Ιορδανία: Επίσκεψη Ομπάμα στην αρχαία πόλη Πέτρα...

Την αρχαία πόλη Πέτρα της Ιορδανίας επισκέφθηκε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.

Ο Ομπάμα έφτασε με ελικόπτερο στη νότια Ιορδανία προκειμένου να δει τα αξιοθέατα. Μετέβη στην...
Πέτρα με αυτοκινηυτοπομπή και πραγματοποίησε περίπατο στα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Ο αμερικανός πρόεδρος έφτασε την Παρασκευή στην Ιορδανία και είχε συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα 2ο για την κρίση των σύρων προσφύγων που συρρέουν στην Ιορδανία, για τις νέες ειρηνευτικές προσπάθειές του στη Μέση Ανατολή και για άλλα περιφερειακά ζητήματα.

Ανακοίνωσε πως θα χορηγήσει στην Ιορδανία 200 εκατ. δολάρια για να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη συρροή των σύρων προσφύγων.


Προηγήθηκαν οι επισκέψεις του κ. Ομπάμα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, στη διάρκεια των οποίων ο πρόεδρος των ΗΠΑ προώθησε μια προσέγγιση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, αλλά υπήρξαν μόνο συμβολικές χειρονομίες στο θέμα της ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής.

Πριν κατευθυνθεί στην Πέτρα, ο κ. Ομπάμα χρησιμοποίησε το σταθμό του στην Ιορδανία για να επικρίνει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, αλλά δεν υποσχέθηκε στρατιωτική βοήθεια στους σύρους αντάρτες.

Σε ιδιωτικές συνομιλίες τους, αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφραζαν ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου ταξιδιού του κ. Ομπάμα στο εξωτερικό κατά τη δεύτερη προεδρική θητεία του.

Ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να αναχωρήσει εντός της ημέρας από το Αμάν για την Ουάσιγκτον....

Δεν υπάρχουν σχόλια: