6.3.13

Σόρος: Δεν έχω σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ...


Σε διάψευση προχώρησε το ίδρυμα του Τζόρτζ Σόρος, ότι χρηματοδότησε την εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο... επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Ιανουάριο στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Όπως δήλωσε στο tvxs o διευθυντής επικοινωνίας του ΙΝΕΤ Eric J. Weiner, «tο ΙΝΕΤ δεν πλήρωσε οτιδήποτε για αυτήν την εκδήλωση ή την επίσκεψη των προσκεκλημένων και δεν διατηρεί τους παραμικρούς δεσμούς με το ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας WirtschaftsWoche, ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, γνωστός για τη διαφωνία του με τη γερμανική διαχείριση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, χρηματοδότησε μέσω του INET τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη.

Το γερμανικό δημοσίευμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις και στην Ελλάδα, ανάμεσα σε άλλα, προκαλώντας πολιτικές αντιδράσεις.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του ΙΝΕΤ περιέγραψε στο tvxs.gr την εμπλοκή του think tank στη διοργάνωση της εκδήλωσης ως εξής:

«Η ομάδα φοιτητών μας διατηρεί στενούς δεσμούς με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Κατ' επέκταση, το INET ήταν ένας από τους πολλούς σπόνσορες ενός πάνελ συζήτησης το οποίο φιλοξενήθηκε από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο με προεξέχοντα το ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, απλώς ένας οικονομολόγος ο οποίος συνδέεται με το INET βρισκόταν στο πάνελ μαζί με καθηγητές από τα πανεπιστήμια του Μιζούρι και του Κολούμπια».

Μάλιστα, ο διευθυντής επικοινωνίας του ΙΝΕΤ μεταφέρει ότι μόλις σήμερα ο διευθυντής ερευνητικών προγραμμάτων του think tank Thomas Ferguson απέστειλε επιστολή στη WirtscaftsWoche, με την οποία επισημαίνει ότι όλα τα έξοδα μεταφοράς του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ ανέλαβε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: