15.3.13

«Θα τον θυμόμαστε για τα ρουσφέτια, τις μαρμελάδες και τη βίλα του…»


Με τον παραπάνω τίτλο η εφημερίδα «Κόσμος» διένειμε πριν λίγη ώρα την απάντηση του εκδότη της Κώστα Τόλη σε όσα αναφέρει ο δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης σε ανακοίνωσή που διανεμήθηκε χθες βράδυ από το γραφείο τύπου του Δήμου Λαρισαίων. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν...
η Εισαγγελία της Λάρισας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τα οικονομικά του δήμου Λάρισας βασισμένη και σε αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Στην απάντησή του ο κ. Τόλης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κατ΄αρχήν, επιτρέψτε μου, σεβόμενος την ευγενή καταγωγή του δημάρχου κ. Τζανακούλη, να ζητήσω συγνώμη επειδή είμαι από τα Τρίκαλα αλλά και μια μεγαλύτερη συγνώμη για το γεγονός ότι παντρεύτηκα με Λαρισαία.

Είναι εμφανές ότι ο κ. Τζανακούλης, ως λάτρης της ηθικής και της διαφάνειας, δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του για την χθεσινή απόφαση της πολιτείας για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου, του ταμία στο Δήμο Λαρισαίων, αλλά και όσων αξιωματούχων διαχειρίστηκαν χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2003 και εντεύθεν. Μια απόφαση που έρχεται να συνδυαστεί ιδανικά με την έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία της πόλης για τα οικονομικά του Δήμου Λάρισας και αναμένεται να επιταχύνει τις εξελίξεις της νέμεσις αποδίδοντας, είμαστε βέβαιοι, πάλλευκο τον κ. Τζανακούλη και τους συνεργάτες του στην κοινωνία του τόπου.

Μια κοινωνία την οποία υπηρετεί με παροιμιώδη αφοσίωση, έχοντας ως γνώμονα την φροντίδα των ανέργων και ειδικά των οικογενειών εκείνων που δεν έχουν πια ούτε έναν εργαζόμενο και δυστυχώς πληθαίνουν. Μπορεί ο ίδιος να ζει στην πολυτελή βίλα του στη Νέα Πολιτεία αλλά το μυαλό του βρίσκεται διαρκώς στους φτωχούς. Δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται, με θρησκευτική αφοσίωση, για τους αδυνάτους και τα προβλήματά τους. Τρανή απόδειξη η φροντίδα του ώστε να βρουν δουλειά όσοι την έχουν άμεσα ανάγκη. Ως εκ τούτου διόρισε εγκαίρως στη ΔΕΥΑΛ τον υιό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπαρμπούτη, την κόρη της αντιδημάρχου κυρίας Αγραφιώτη, αλλά και την ανιψιά του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ κ. Καλαμπαλίκη. Όταν όμως είδε ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι μεγαλύτερο, συνέχισε να την καταπολεμά αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Δια της ΜΚΟ «Ανθρωπομάνια» προσέλαβε με διετής συμβάσεις απασχόλησης στο Δήμο Λάρισας, την κόρη του ταμία του δήμου κ. Κουτσιμανή, αλλά και την κόρη του διευθυντή καθαριότητας κ. Βαλακώστα. Το αυτό έπραξε και για την αδερφή του προϊσταμένου της δημοτικής αστυνομίας κ. Βουβούσα με σύμβαση στον Δήμο Λάρισας. Δεν παρέλειψε βέβαια στο παρελθόν να διορίσει και την δική του κόρη, στον τότε Δήμο Κραννώνα, προσλαμβάνοντας με ...ανταλλαγή στον Φορέα Διαχείρισης των Σκουπιδιών, τον γιό του εκεί δημάρχου. Άλλωστε και οι δήμαρχοι μισθωτοί είναι.

Κατανοούμε απολύτως την νέα προσπάθεια του κ. Τζανακούλη να επιχειρήσει να μας φιμώσει. Αφού δεν το κατάφερε στερώντας παρανόμως τα έσοδα των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του Δήμου Λάρισας προς τον «Κόσμο» και συκοφαντώντας μας παντί τρόπω, ευελπιστεί τώρα να το πετύχει μέσω δικαστικών αγωγών, προειδοποιώντας μας ανοιχτά ότι «...από δω και πέρα όποιος αντέξει» . Σίγουρα είναι γι΄ αυτόν ένας ασφαλέστερος δρόμος καθώς στα λεφτά δεν δυνάμεθα να αντιπαρατεθούμε μαζί του. Άλλωστε ο ίδιος είναι και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων και, παρότι μικρός όπως προσδιορίζεται, έχει τον θαυμασμό μας διότι ουδείς άλλος παραγωγός της περιοχής κατάφερε να βάλει τα προϊόντα του στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και να συμμετέχει επίσης στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου.

Το επισημάναμε και στην προηγούμενη απάντησή μας ότι ο κ. Τζανακούλης είναι ένας δήμαρχος περασμένης εποχής και πολιτικά τελειωμένος. Οι Λαρισαίοι θα τον θυμούνται περισσότερο για τα απίθανα ρουσφέτια του, τις μαρμελάδες του και τη βίλα της Νέα Πολιτείας, παρά για το έργο του στην πόλη το οποίο είναι ελάχιστο. Γνωρίζει άριστα ότι το πρόβλημά του πλέον δεν είναι αν θα φύγει από τον Δήμο Λάρισας. Αλλά το πώς θα φύγει...

Υ.Γ. 1. Εννοείται ότι ουδεμία σχέση έχουμε εγώ και οι συνεργάτες μου με το Larissa-antinews.

Y.Γ. 2. Εννοείται ότι την προσεχή εβδομάδα θα καταθέσω μήνυση εναντίον του κ. Τζανακούλη για όσα συκοφαντικά ανέφερε εναντίον μου και εναντίον της εφημερίδας «Κόσμος».

Υ.Γ. 3. Του εύχομαι Καλές Απόκριες...

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Για την εφημερίδα «Κόσμος»

ο εκδότης Κώστας Τόλης


http://www.thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: