25.3.13

Μπαράζ πυρκαγιών σε Αποκόρωνα και Κίσαμο Χανίων...


Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις των Χανίων καθώς σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από τις 9 περίπου το πρωί στην περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα Χανίων μεταξύ των χωριών Καρές και Ραμνή.

Το...
μεσημέρι εκδηλώθηκε νέα μεγάλη πυρκαγιά και στην περιοχή του Τζιτζιφέ, η οποία ευτυχώς έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο αργά το μεσημέρι.

Επίσης υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε επίσης το πρωί στην Κουκουναρά Κισάμου.

Σε ότι αφορά τις περιοχές του Αποκόρωνα βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να προστατεύσουν τους οικισμούς, ενώ οι φλόγες αποτεφρώνουν ελαιοκαλλιέργειες και δασική βλάστηση.

Σημειώνεται πως υπό πύρινο κλοιό είναι τα χωριά Ραμνή Καρρές και Κυριακοσέλια καθώς εκεί η φωτιά είναι σε εξέλιξη ενώ έχει πλησιάσει στους οικισμούς.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα επιχειρούν 13 οχήματα της πυροσβεστικής με περισσότερους από 30 πυροσβέστες.

Από νωρίς το πρωί - που ξεκίνησαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι - άρχισαν να ξεπηδούν φλόγες σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις Βρύσσες επενέβη σε τρείς πυρκαγιές σε Γεωργιούπολη και Αρμένους τις οποίες και κατάσβησε.

Επίσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου επενέβη σε πυρκαγιά στο Σφηνάρι απο την οποία - πριν σβηστεί - αποτεφρώθηκαν ελαιόδενδρα σε έκταση 4 στρεμμάτων και χορτολιβαδική βλάστηση επίσης σε έκταση 4 στρεμμάτων...
Flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: