15.3.13

Θέλουν να μας κλείσουν ή να μας μετατρέψουν σε…ΜEGA του ραδιοφώνου; ...



Real σύγκρουση με το ΕΣΡ...

Η λειτουργία του ΕΣΡ καταγγέλλεται για μια ακόμη φορά. Αφορμή είναι τα τελευταία πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ προς το ραδιοφωνικό σταθμό Real FM για...

την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, για τις σκληρές αναφορές του προς την Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η ιδιοκτησία του σταθμού δηλώνει πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και θεωρεί πως πρόκειται για πολιτικό μήνυμα, αφού στην προκειμένη περίπτωση η δημοφιλέστερη εκπομπή του ελληνικού ραδιοφώνου επέκρινε δύο από τους πολιτικούς «αρχιτέκτονες» της οικτρής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. “Θέλουν να μας κλείσουν ή να μας μετατρέψουν σε…ΜEGA του ραδιοφώνου;Ιδού το ερώτημα” έγραψε στο twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου, ερμηνεύοντας τις αποφάσεις του ΕΣΡ, κατά του Real FM.

Η εξωθεσμική κατάσταση του ΕΣΡ είναι γνωστή έχοντας 4 μέλη του με θητείες που έχουν λήξει εδώ και καιρό Στις ίδιες καρέκλες έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια και 10 μήνες, με πρόβλεψη για 8ετή θητεία ο πρόεδρος, δικαστικός Ιωάννης Λασκαρίδης, και τα μέλη, Εύη Δεμίρη, δημοσιογράφος και Γιάννης Παπακώστας, καθηγητής. Επίσης, έληξε η θητεία και δεν μπορεί να ανανεωθεί του Κωνσταντίνου Αποστολά (6 χρόνια και 10 μήνες) ο οποίος έχει και οργανική θέση στην Αρχή. Υπάρχουν τρία άλλα μέλη, που τοποθετήθηκαν πρόσφατα . η αντιπρόεδρος , δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, ο νομικός Γιώργος Στεφανάκης, και ο δημοσιογράφος Άρης Σταθάκης. Προς το παρόν η αρμόδια Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής συνεχίζει να συνεδριάζει για να επιλέξει τα νέα μέλη.


media-industry.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: