21.3.13

Τσίπρας: Στο Eurοgroup είναι κυνικοί γκάνγκστερ...

Σαμαράς και Στουρνάρας δεν είπαν μια λέξη για την Κύπρο...
crimenet.gr

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και το Eurogroup πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την Κύπρο.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λέγοντας για τους υπευθύνους των αποφάσεων του Eurogruop, πως «δεν ...
είναι ανίκανοι, είναι γκάνγκστερ», για να διευκρινίσει ότι «οι μισοί είναι γκάνγκστερ, όπως οι βόρειοι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι άλλοι μισοί υποταγμένοι, όπως ο Σαμαράς και Στουρνάρας».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η αλληλεγγύη του κυρίου Σαμαρά είναι της τάξης του δημοτικού με κορώνες τύπου "ο ελληνισμός ποτέ δεν πεθαίνει"», ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε «τί θα κάνει η κυβέρνηση αν η κ. Μέρκελ πει στον «αναμάρτητο» κ. Σαμαρά να βάλει χέρι στις καταθέσεις».

«Θεωρούμε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων το «όχι» της κυπριακής βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση φοβάται τις εξελίξεις στην Κύπρο, γιατί φοβάται ότι θα αποδειχθεί ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος».

Ερωτηθείς για το «Σχέδιο Β», μετά το «όχι» της κυπριακής βουλής στο κούρεμα, ο κ Τσίπρας είπε:

«Το Σχέδιο Β είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια χώρα.

Το σχέδιο Β είναι αυτό της αντίστασης, της μη υποταγής προς τις υποδείξεις που θέλουν την Ελλάδα, την Κύπρο και τον ευρωπαϊκό Νότο, αποικίες χρέους χωρίς καμία ελπίδα να ανακάμψουν στο μέλλον».

Στη συνέχεια, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «το βασικό της χαρτί κατά την προεκλογική περίοδο ήταν ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα κινδυνεύσουν οι δουλειές, οι καταθέσεις και το ευρώ. Όλα σήμερα κινδυνεύουν από το Μνημόνιο και την εφαρμογή του».

Δραγασάκης: Λύση εντός ευρώ, αλλά εκτός Τρόικας

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Κύπρο, τόνισε:

«Ο πόλεμος συνεχίζεται και είναι σκληρός. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας και συζητήσαμε σε βάθος το πρόβλημα και στις λύσεις. Επιστρέφω αισιόδοξος γιατί πέτυχαν η απόφαση να τεθεί σε διάλογο και όχι να εφαρμοστεί με το «έτσι θέλω».

«Εκεί ο Πρόεδρος ενημερώνει και τον κοινοβούλιο και τον λαό, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει εδώ. Θέτουν ακόμη και κοινούς στόχους. Αυτά είναι στοιχεία που δείχνουν ότι ο αγώνας των Κυπρίων μπορεί να έχει θετική έκβαση»

Ακόμη, ο κ Δραγασάκης ανέφερε ότι «το βασικό είναι να αποφύγουν τη λιτότητα και την ύφεση. Να υπάρξει λύση εντός ευρώ, αλλά εκτός Τρόικας. Να βρεθεί ένα νέο οικονομικό σύστημα, αλλά με τρόπο ομαλό και όχι βίαιο και καταστροφικό, τον οποίο εμείς εδώ έχουμε βιώσει», για να συμπληρώσει λέγοντας:

«Αν δεν υπάρχει στην Κύπρο ασφάλεια καταθέσεων, δεν θα υπάρχει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο. Η κρίση της Κύπρου, όπως και η κρίση της Ελλάδας, επιβεβαιώνουν βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή αποτελούν εκφράσεις μιας ευρύτερης συστημικής κρίσης και χρειάζεται συνολικές λύσεις και όχι από χώρα σε χώρα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες που δέχεται η Κύπρος σχετικά με το φορολογικό της καθεστώς, ο κ. Δραγασάκης, αφού υπενθύμισε πως το ισχύον φορολογικό σύστημα της Μεγαλονήσου έχει εγκριθεί από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση στο παρελθόν, ανέφερε πως «ενοχοποείται η χώρα, ώστε να μπορέσει να εκφραστεί η πολιτική "ντροπή και δέος"».

Σχετικά με το περιουσιολόγιο, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε πως είναι σχεδόν έτοιμο και αυτή τη στιγμή γίνονται εσωκομματικές διεργασίες για την τελική του επεξεργασία....

Δεν υπάρχουν σχόλια: