1.3.13

Mας πρότειναν βελούδινη έξοδο από το ευρώ...

Σε εξέλιξη οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
LIVE εικόνα...
Το καλοκαίρι του 2011 η τρόικα πρότεινε βελούδινη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε, είπε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Βενιζέλος, ενώ τόνισε πως «προτείνουμε τη...


συγκρότηση της μεγάλης πλειοψηφικής κεντροαριστεράς, τη συμπόρευση για να πετύχουμε πολλαπλάσιο εκλογικό αποτέλεσμα. Προτείνουμε την κοινή κάθοδο στις εκλογές».
Διαπραγματεύσεις μέχρι το παραπέντε γίνονται στην Επιτροπή Καταστατικού του ΠαΣοΚ για το θέμα του εκλογικού μέτρου και των αριστήνδην μελών. Ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας πρότεινε να ισχύσει ως εκλογικό μέτρο το 30% -το εκλογικό μέτρο επί Κ. Σημίτη ήταν 40% και επί Γ. Παπανδρέου 10%- ώστε να εκπροσωπηθούν στην Κεντρική Επιτροπή τα συγκροτημένα ρεύματα και όχι οι παρέες.

Επίσης πρότεινε να συμμετάσχουν στην ΚΕ ως αριστήνδην μέλη τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ και όσοι εξελέγησαν βουελυτές τον Μάιο αλλά όχι τον Ιούνιο (πχ. Αγγ. Τόλκας, Εμμ. Όθωνας, Ν. Γιαννακοπούλου, κ.α).

Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση ( Κ. Ζώγας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Εύη Χαλάτση) διαφώνησαν και με τις δύο προτάσεις. Αντιπρότειναν μάλιστα να είναι εκλεγμένα όλα τα μέλη της ΚΕ και ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι δέχεται εκλογικό μέτρο μέχρι 20%, διαφορετικά το θέμα να τεθεί στο συνέδριο.

Στο ΣΕΦ έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι σύνεδροι και αναμένουν την ομιλία του κ. Ευ. Βενιζέλου. Κατά την προσέλευση της στο συνέδριο η κυρία Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι «η οικονομία καταστρέφεται και ότι αντί να περιμένει η κυβέρνηση για νέα μέτρα θα πρέπει να κάνει διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας και την ελάφρυσνη των φόρων».


Live Video streaming by Ustream

πηγη ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: