15.3.13

Δημοσιογράφοι της Mirror συνελήφθησαν για τηλεφωνικές υποκλοπές...


Τέσσερις δημοσιογράφοι, νυν και πρώην, του βρετανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Mirror συνελήφθησαν την Πέμπτη το Λονδίνο για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων, στο πλαίσιο ενός μεγάλου σκανδάλου το οποίο ξεκίνησε από...
τον ανταγωνιστικό όμιλο μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Μια νέα έρευνα επικεντρώνεται τώρα στην ταμπλόιντ Sunday Mirror, βασική ανταγωνίστρια της εφημερίδας News of the World του Ρούπερτ Μέρντοκ, η οποία βρέθηκε στο κέντρο του σκανδάλου των υποκλοπών και έκλεισε το 201.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ, η έρευνα «αφορά κατά προτεραιότητα τα έτη 2003 και 2004».

Την Πέμπτη συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 40, 46 και 49 ετών, καθώς και μια γυναίκα 47 ετών, που εργάζονται ή εργάζονταν ως δημοσιογράφοι στον όμιλο Mirror Group Newspapers.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει την έρευνα στον όμιλο Mirror ως μια διαφορετική συνωμοσία απ' αυτή που ερευνάται σε βάρος της News of the World.

Αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο στη News of the World, περίπου 100 πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση για υποκλοπές και για δωροδοκίες αστυνομικών.

Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί, μεταξύ άλλων, σε βάρος του πρώην σύμβουλο του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, Άντι Κούλσον, και της πρώην «βασίλισσα των ταμπλόιντ» Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύντρια του βρετανικού τμήματος του εκδοτικού ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η βρετανική εισαγγελία ανακοίνωσε, επίσης, την Πέμπτη πως απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος ενός πρώην αστυνομικού επειδή το 2010 είχε προσφέρει πληροφορίες στην ταμπλόιντ Sun του Ρούπερτ Μέρντοκ παίρνοντας για αντάλλαγμα 500 στερλίνες (575 ευρώ).

Newsroom ΔΟΛ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: