17.3.13

O Χριστός δεν ήρθε για τους δίκαιους, αλλά για τους αμαρτωλούς, είπε ο νέος Πάπας...


Την πρώτη του Κυριακάτικη λειτουργία τέλεσε στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος και δεκάδες χιλιάδες πιστοί -με έντονο το ... αργεντινό στοιχείο- ανέμεναν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου να ακούσουν τα λόγια του.
«Ο Χριστός δεν ήρθε για τους δίκαιους, ήρθε για τους αμαρτωλούς» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι ο Κύριος δεν κουράζεται ποτέ να συγχωρεί τους ανθρώπους, γιατί αν κουραζόταν, ο κόσμος δεν θα υπήρχε.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, δεκάδες χιλιάδες πιστοί είχαν σπεύσει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, με σημαίες και λάβαρα από πολλές χώρες του κόσμου.

Ξεχωριστό τόνο έδιναν οι Αργεντινοί, με τις σημαίες της χώρας, αλλά και τα καπέλα που παρέπεμπαν στις γνωστές ποδοσφαιριστές αναμετρήσεις της χώρας.

Όταν ο Πάπας εμφανίστηκε στο μπαλκόνι, το χειροκρότημα των πιστών ήταν δυνατό και παρατεταμένο.

Νωρίτερα, ο ποντίφικας λειτούργησε στη μικρή εκκλησία της Αγίας Άννας, στο εσωτερικό του τείχους που περιβάλλει το Βατικανό.
Ο Φραγκίσκος στάθηκε μάλιστα στην είσοδο για να χαιρετίσει και να ευλογήσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί προτού εισέλθει στην Εκκλησία.

Τη Δευτέρα ο Πάπας θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, με την οποία συγκρούστηκε αρκετές φορές στο παρελθόν, ιδίως για το ζήτημα της νομιμοποίησης των γάμων ομόφυλων ζευγαριών στην Αργεντινή.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: