5.3.13

Αρχίζει έλεγχος στo «πόθεν έσχες» υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών...

Από έλεγχο «πόθεν έσχες» θα περάσουν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, ο έλεγχος αφορά όλους τους διευθυντές, τους υποδιευθυντές και τμηματάρχες εφοριών, ΣΔΟΕ και τελωνείων.
Με υπουργική απόφαση ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, καθορίζει τα...
κριτήρια και τη διαδικασία βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι της περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες», των υπαλλήλων του υπουργείου.

Για το έτος 2013, το δείγμα που θα ελεγχθεί θα αποτελείται από όσους:

α) ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου Οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή τμήματος στις οργανικές μονάδες που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και στην Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

β) ασκούν τα καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Δ/νσεις των παραπάνω υπηρεσιών τουλάχιστον για δύο (2) έτη.

Οι έλεγχοι του «πόθεν έσχες» θα διενεργηθούν, κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με εμπιστευτικό πρόγραμμα που θα υποβάλλει η αρμόδια υπηρεσία στον υπουργό. Θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι υπηρεσίες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Για το έτος 2013 θα διενεργηθούν τουλάχιστον 240 τέτοιοι έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας δημοσιοποίησε την έκθεσή του, σύμφωνα με την οποία με εντολή Θεοχάρη ελέγχθηκαν και εντοπίστηκαν 130 υπάλληλοι του υπουργείου που έβγαζαν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού με εμβάσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: