20.3.13

Τρόικα: Ασφυκτικοί περιορισμοί στο «Plan B» της Κύπρου...



Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να είπε πως αναμένει τις προτάσεις που θα καταθέσει η Κύπρος στην τρόικα, έπειτα από το ηχηρό «όχι» της κυπριακής Βουλής στο νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων, ωστόσο, προδιέγραψε το... περίγραμμα της λύσης για την χώρα: Επιβολή τέλους για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, επανέφερε ουσιαστικά στο προσκήνιο τις δηλώσεις Σόιμπλε, ο οποίος σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία ARD, είχε πει πως η δασμολόγηση των καταθέσεων ύψους κάτω των 100.000 ευρώ δεν ήταν δημιούργημα της γερμανικής κυβέρνησης.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σήμερα η Κομισίον, μέσω του εκπροσώπου της, Ολιβιέ Μπαγίς ο οποίος είπε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεχόταν μια εναλλακτική επιλογή που να μην περιλαμβάνει την επιβολή τέλους για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ωστόσο, σημείωσε ότι οι κυπριακές αρχές «δεν αποδέχονται ένα τέτοιο εναλλακτικό σενάριο».

«Έγκειται πλέον στις κυπριακές αρχές να παρουσιάσουν μια λύση η οποία να σέβεται το κριτήριο της βιωσιμότητας του χρέους», δήλωσε ο Ολιβιέ Μπαϊγί, διαβάζοντας μια ανακοίνωση του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: