4.3.13

ΚΥΠΡΟΣ: Συμφωνία μέσα στο Μάρτιο, ζητεί ο πρόεδρος του Εurogroup...


Βρυξέλλες: Στόχος της Eυρωζώνης είναι η επίτευξη συμφωνία για τη στήριξη της Κύπρου μέσα στο Μάρτιο, δήλωσε ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά την προσέλευσή του τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Είμαστε...
πολύ ικανοποιημένοι γιατί υπάρχει κυβέρνηση με την οποία θα συνεργαστούμε, στόχος είναι να φτάσουμε σε συμφωνία μέσα στο Μάρτιο», είπε ο κ. Ντέισελμπλουμ προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα αποβλέπει στη σταθεροποίηση της Κύπρου και της Ευρωζώνης συνολικά.

Ο κ. Ντέισελμπλουμ είχε το μεσημέρι κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα ανοικτά θέματα, αλλά και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Σαρρής είχε πριν από τη συνεδρίαση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνηση για επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο, εντός του Μαρτίου.

Αισιοδοξία εταίρων της Ευρωζώνης για συμφωνία

Τη βεβαιότητα ότι η απόφαση για τη στήριξη της Κύπρου θα ληφθεί πολύ σύντομα, εξέφρασε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκουίντος.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Ντε Γκουίντος δήλωσε ότι η απόφαση για την Κύπρο θα ληφθεί πολύ σύντομα, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση που έχει δεσμευθεί για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική σταθεροποίησης.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, επίσης κατά την έλευσή του στη συνεδρίαση, υπενθύμισε ότι μαζί με το Γερμανό ομόλογό του έχουν καλωσορίσει την έλευση του νέου Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, ενώ πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για τη στήριξη της Κύπρου θα συνεχιστούν.

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, αναφερόμενος στην ιρλανδική θέση αφού επισήμανε ότι οι συζητήσεις θα είναι δύσκολες, πρόσθεσε ότι η χώρα του πιέσει για να ληφθεί απόφαση σύντομα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη στήριξη της Κύπρου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει άρνηση επί της αρχής, ωστόσο, όπως είπε, το ΔΣ δεν έχει λάβει απόφαση ακόμη για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: