23.4.13

«Μίνι» καλοκαίρι με 30 βαθμούς έως τη Μεγάλη Τετάρτη...


Καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και ο υδράργυρος εκτιμάται ότι σε πολλές περιοχές της χώρας μπορεί να ξεπεράσει τους...


30 βαθμούς.

Ηδη από σήμερα ξεκινά η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία προκαλείται από την έλευση θερμών αερίων μαζών προς τη νότια Ιταλία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

«Αυτές οι αέριες μάζες που προέρχονται από την ακτές της Βόρειας Αφρικής, στην Αλγερία και τη Λιβύη, θα προκαλέσουν σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι και τα μέσα της μεγάλης Εβδομάδας», λέει στα ΝΕΑ.gr o μετεωρολόγος στην ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ, η πιο ζεστή μέρα αυτού του «πρόωρου καλοκαιριού», φαίνεται να είναι η Μεγάλη Τετάρτη οπότε η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει στην Αθήνα και σε περιοχές της κεντρικής (Θεσσαλία) και νότιας Ελλάδας (Πελοπόννησος) τους 30 με 31 βαθμούς.

Ηδη από σήμερα Δευτέρα παρατηρείται εξασθένιση των βορείων ανέμων και υποχώρηση του σχετικά δροσερού καιρού που επικρατούσε τις τελευταίες έξι μέρες. Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φθάσει σε καλοκαιρινά επίπεδα.

Από τα δεδομένα που έχει επί του παρόντος στη διάθεση της η ΕΜΥ, διαφαίνεται η τάση «εξομάλυνση» του καιρού, όσο θα πλησιάζουμε προς το Πάσχα. Μία καινούργια ατμοσφαιρική διαταραχή που δείχνει να επισκέπτεται τη χώρα μας από τα βόρεια, φαίνεται να ρίχνει λίγο τον υδράργυρο προκαλώντας μπόρες στα κεντρικά και βόρεια...
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια: