13.4.13

Ιαπωνία: Σεισμός 6 Ρίχτερ με 22 τραυματίες...

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν από σεισμό μεγέθους 6 βαθμών Ρίχτερ, που σημειώθηκε το Σάββατο κοντά στην πόλη Κόμπε, στη δυτική Ιαπωνία. Σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρατηρήθηκε μικρή άνοδος της στάθμης της θάλασσας αλλά δεν υπήρξε συναγερμός για τσουνάμι.

Όπως...
μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι τραυματίες είναι ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, έσπασε ένας αγωγός πόσιμου νερού στην πόλη Αουάτζι, στο ομώνυμο νησί, και κατέρρευσε ένας τοίχος στην Οσάκα. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα ανέφερε ότι κατά τα φαινόμενα δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.


Η εταιρία ηλεκτρισμού Kansai Electric Power ανακοίνωσε ότι δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Οϊ, στο οποίο λειτουργούν δύο αντιδραστήρες -οι μοναδικοί που είναι σήμερα σε λειτουργία στην Ιαπωνία.

Ο σεισμός σημειώθηκε το Σάββατο στις 05:33 τοπική ώρα (23:33 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή) και το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα κάτω από το μικρό νησί Αουάτζι, στη θάλασσα του Σέτο, κοντά στο Κόμπε.

Σεισμός 7,2 βαθμών που έπληξε το Κόμπε στις 17 Γενάρη του 1995, άφησε πίσω του περισσότερους από 6.400 νεκρούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: