26.4.13

Οι παλιές αγάπες, πάνε στους …Π80...




Οι παλιές αγάπες, δεν ξεχνιούνται. Κάπως έτσι, τους Π80 δεν ξεχνά και ο Γιάννης Ραγκούσης, πρωταγωνιστής άλλοτε της «παρέας της... ΠΑΣΠ στη δεκαετία του ‘80».
Για να το καταλάβει κανείς, αρκεί ένα …σερφάρισμα στη σελίδα του στο Facebook, όπου ανάρτησε χθες τις «θέσεις του Π80 για το πολιτικό σύστημα», όπως προέκυψαν από την συνάντηση φίλων του Π80 στο Τιτάνια προ ενάμιση περίπου μήνα και σχηματοποιήθηκαν τώρα σε κείμενο.

Εκεί γίνεται λόγος – μεταξύ άλλων - για ανάγκη αλλαγών και μάλιστα επειγόντως στο πολιτικό σύστημα της χώρας, για ανάγκη εκδημοκρατισμούς και εκσυγχρονισμού του και άρση των «σκοτεινών σημείων» ώσμωσης μεταξύ των τριών εξουσιών (νομοθετική-εκτελεστική-δικαστική) κ.ο.κ.

Με σημείο αναφοράς την συνταγματική αναθεώρηση, ζητείται κατάργηση του πρωθυπουργοκεντρικού μοντέλου και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, για αλλαγή στον τρόπο αντιπροσώπευσης της κοινωνίας στους θεσμούς και άρα νέο εκλογικό σύστημα και συνταγματική δυνατότητα λαϊκών νομοθετικών πρωτοβουλιών, για θητεία στην επιλογή κρατικών λειτουργών και κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και πολλά άλλα.

Παρατίθενται δε, δύο …προσκλήσεις, προς παν ενδιαφερόμενο. Στη συνδιαμόρφωση των αντίστοιχων θέσεων για την οικονομία και σε μία διαδραστική πολιτική συζήτηση ως προς την αφετηρία μίας νέας Κεντροαριστεράς…
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: