16.4.13

Associated Press και New York Times οι μεγάλοι νικητές των Πούλιτζερ...

Η εφημερίδα New York Times αναδείχθηκε κυρίαρχος των φετινών Πούλιτζερ, καθώς βραβεύτηκε σε τέσσερις κατηγορίες: Δημοσιογραφικής Έρευνας, Επεξηγηματικού Ρεπορτάζ, Διεθνούς Ρεπορτάζ και... Αρθρογραφίας. Στους μεγάλους νικητές και το Associated Press που κέρδισε το βραβείο για την φωτογραφική κάλυψη Έκτακτης Είδησης με την δουλειά των φωτογράφων του στη Συρία.

Το βραβείο Διεθνούς Ρεπορτάζ κέρδισε ο Ντέιβιντ Μπαρμπόζα για την έρευνά του σχετικά με τη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της κινεζικής κυβέρνησης. Η κριτική επιτροπή τόνισε την «πολύ καλά τεκμηριωμένη δουλειά του Μπαρμπόζα υπό τη μεγάλη πίεση των κινεζικών αρχών».

Στον τομέα της Δημοσιογραφικής Έρευνας βραβεύτηκαν οι Times για το σκάνδαλο δωροδοκίας της Wal-Mart.

Η μεγαλύτερη έκπληξη των φετινών Πούλιτζερ ήταν το βραβείο για το Εσωτερικό Ρεπορτάζ που δόθηκε σε ένα μικρό ιστότοπο, το InsideClimate News για την κάλυψη της κηλίδας στον ποταμό Καλαμαζού το 2010.

Το βραβείο Έκτακτης Είδησης δόθηκε στην εφημερίδα Denver Post για την κάλυψη της επίθεσης στον κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο.

Η εφημερίδα Sun Sentinel του Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα κέρδισε το βραβείο Κοινωνικού Έργου για την έρευνά της σχετικά με την δράση εκτός υπηρεσίας αστυνομικών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Με το Πούλιζτερ για την Πεζογραφία βραβεύτηκε το μυθιστόρημα «Orphan Master’s Son» για τη ζωή στην Βόρειο Κορέα. Το βιβλίο, το οποίο έγραψε ο 45χρονος Ανταμ Τζόνσον έπειτα από τρία χρόνια έρευνας, διηγείται την ιστορία ενός ήρωα του στρατού, ο οποίος πέφτει σε δυσμένεια.

Το βραβείο Θεατρικού Έργου δόθηκε στο «Disgraced» του Αγιάντ Αχτάρ, το βραβείο Ποίησης στο «Stag’s Leap» της Σάρον Ολντς και το βραβείο Μουσικής στο έργο της Κάρολιν Σο «Partita for 8 Voices».

Τέλος το βραβείο Βιογραφίας δόθηκε στο έργο του Τομ Ρέις «The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: