15.4.13

Σαφάρι για τα ανασφάλιστα ΙΧ – Βροχή τα πρόστιμα !..


Τέλος στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα από σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου αφού με την ψήφιση του σχετικού νόμου γίνεται πλέον δυνατή η αξιοποίηση της διασταύρωσης των στοιχείων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών με αυτά της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Στις περιπτώσεις που...
εντοπιστούν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα οι οδηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και με αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων.
Μάλιστα τις πινακίδες θα τις πάρουν πίσω αφού προσκομίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Οπως αναφέρει και το Εθνος, όσοι εντοπιστούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα λάβουν ραβασάκια και θα υποχρεωθούν να ασφαλίσουν το όχημα τους και να καταβάλουν 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου.
Με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων, που υπολογίζεται ότι φθάνουν ακόμη και το 1,5 εκατομμύριο.
Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα επιβάλλεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.
Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση του χρόνου που επιβάλλει ο νόμος απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.
Η αστυνομική αρχή επιβάλλει επίσης χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και διακόσια 250 ευρώ για τα δίκυκλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: