19.4.13

TΩΡΑ - Συνελήφθη ένας από τους δράστες της επίθεσης στην Μανωλάδα...

Συνελήφθη σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ένας από τους τρεις δράστες της ένοπλης επίθεσης σε βάρος των μεταναστών εργατών στη Νέα Μανωλάδα. Πρόκειται για... για 21χρονο άνδρα. «Ουδείς από τα θύματα κρατείται ή υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί από τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, εξερχόμενος του αστυνομικού τμήματος Βάρδας, που διενεργεί την προανάκριση για τους προχτεσινούς πυροβολισμούς κατά δεκάδων μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα.

Χθες βράδυ, στην περιοχή Ρουπάκι, συνελήφθη 38χρονος ο οποίος φέρεται να έχει προσφέρει κατάλυμα στους 3 αναζητούμενους δράστες της επίθεσης σε βάρος των εργαζόμενων μεταναστών. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη σύλληψη 38χρονου στην Πηνεία.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα σήμερα το πρωί, και ενημερώθηκε για τις έρευνες, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από την μαφιόζικη επίθεση εναντίον μεταναστών εργατών στη Νέα Μανωλάδα.

Κατά την αποχώρησή του από το αστυνομικό τμήμα, σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους, διαβεβαίωσε ότι κανένας από τους αλλοδαπούς που πυροβολήθηκαν δεν έχει συλληφθεί και ότι ο ίδιος έχει την ευχέρεια να τους παράσχει σχετική προστασία. «Έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς, που θα τα προστατεύσει από την απέλαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μια μέρα μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για συλλήψεις ορισμένων από τους μετανάστες που νοσηλεύονταν, προκειμένου να «εξαφανιστούν» οι μάρτυρες της εγκληματικής επίθεσης.

Σχετικά με την ίδια την επίθεση, δήλωσε ότι «αυτό που συνέβη, όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αλλά αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς». Χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν και όπως σημείωσε δεν έχουν καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας. «Δεν έχω την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ πως το ευρύτερο κράτος, δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι' αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται», κατέληξε.

Κατά την επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα, τον υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος και οι διευθυντές της Οικονομικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Βάρδας Ηλείας, ο Νίκος Δένδιας αναχώρησε, με προορισμό καταυλισμό αλλοδαπών εργατών στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύονται οι τραυματισμένοι εργάτες.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: