7.4.13

Κατώτατος μισθός τριών ταχυτήτων...





Τρεις ταχύτητες κατώτατου μισθού προωθεί το Υπουργείο Εργασίας από το 2014 και μετά, στο πλαίσιο της μνημονιακής υποχρέωσης για τη διαμόρφωση νέου μισθολογικού μηχανισμού εισόδου στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με ... την προτεινόμενη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι φορείς και οργανισμοί θα συμμετάσχουν στο νέο μηχανισμό διαμόρφωσης των κατώτατων ορίων, ο μισθός εισόδου στην αγορά εργασία θα διαφοροποιείται αναλόγως με την ηλικία.

Διαφορετικός μισθός μπορεί να προβλέπεται για εργαζόμενους έως 18 ετών, άλλος για ηλικίες έως 24 ετών (όπως ισχύει σήμερα) και άλλος για μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό υποδεικνύεται και από τους ενδεικτικούς πίνακες που υποβλήθηκαν στον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, λίγο πριν αποσταλεί το τελικό σχέδιο υπουργικής απόφασης στην τρόικα. Μάλιστα, σε αυτό το κείμενο με τίτλο: «Μηχανισμός για τον καθορισμό κατώτατου μισθού και ημερομισθίου», παρατίθενται όχι μόνο οι εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας αλλά και εστιασμένες συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.





Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: