7.4.13

Αλ. Παπαρήγα: Ξεκινά με καλές προοπτικές το συνέδριο του ΚΚΕ...



Το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές, καθώς το 96% των μελών του κόμματος και το 95% των μελών της ΚΝΕ έχουν... ψηφίσει τις θέσεις, το πρόγραμμα και το καταστατικό στις προσυνεδριακές διαδικασίες, είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια ομιλίας της σε κομματική συνεστίαση στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Παπαρήγα παραδέχτηκε ότι υπήρξε και κριτική στον προσυνεδριακό διάλογο, διατυπώθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις. Όλο αυτό το διάστημα το ΚΚΕ αντιμετώπισε μια «συγχορδία του ιδεολογικού μηχανισμού του αστικού κράτος», επειδή ο αντίπαλος του κόμματος είχε την ελπίδα πως το ΚΚΕ θα έχανε τον βηματισμό του και θα είχε υπαρξιακά προβλήματα από το σοκ των εκλογικών απωλειών, επεσήμανε η κ. Παπαρήγα, διευκρινίζοντας ότι δεν την ενοχλεί να μιλήσει και για «εκλογική ήττα του ΚΚΕ».

Πρόσθεσε, όμως, πως ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα η πολιτική του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται από την πορεία των εξελίξεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει να υποβαθμίσει τις όποιες ευθύνες του κόμματος. Με αφορμή και τις εξελίξεις στην Κύπρο είπε ότι η απάντηση είναι μια: «Ή μέσα ή έξω» από την Ε.Ε., ανέφερε και σημείωσε: «Ας μας πουν μια χώρα που σώθηκε αλλάζοντας μόνο το νόμισμα».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τα περί αριστερής κυβέρνησης, λέγοντας ότι έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί, αφού συμπεριλαμβάνει τη λαϊκή δεξιά και τον κ. Καμμένο. «Ή με το κεφάλαιο ή με την εργατική τάξη. Ή με τα μονοπώλια ή με τον λαό. Αυτή είναι η πρόταση κοινωνικής συμμαχίας του ΚΚΕ που απευθύνεται στους πάντες», είπε η κ. Παπαρήγα.

Κάλεσε, τέλος, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ σε ετοιμότητα, γιατί, όπως είπε, από την επομένη του συνεδρίου (11-14 Απριλίου) θα αναλάβουν όλοι βαριές ευθύνες, επειδή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια περίοδο πολύ διαφορετική από τις μέχρι τώρα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: