5.4.13

Τσίπρας: Χαρίζουν στους Γάλλους την ΕΒΖ...

O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης υπό δημόσιο έλεγχο
Πυρά κατά της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «επιδιώκει το χωρίς όρους ξεπούλημα της μεγαλύτερης αγροτικής βιομηχανίας στη χώρα» εξαπέλυσε ο...
Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στην διαδικασία πώλησης της ΕΒΖ, επισημαίνοντας, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ότι η γαλλική Cristal Union ανακοινώθηκε επίσημα από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ ως προτιμητέος αγοραστής, με την προσφορά της για την εξαγορά των εργοστασίων να εκτιμάται στα 40 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει επίσης η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της, οι εργαζόμενοι τόνισαν ακόμη ότι οι όροι του διαγωνισμού πώλησης δεν φαίνεται να διασφαλίζουν ούτε τους ίδιους ούτε την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας των εργοστασίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «χάρισμα κερδών» στη γαλλική εταιρεία και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει «στο χαριστικό ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».

Τόνισε τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και των αγροτών «για μια παραγωγική Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης υπό δημόσιο έλεγχο».
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: