13.4.13

Ντάισελμπλουμ προς Ελλάδα: «Γρηγορείτε!»...

«Υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αν κι έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα», σημείωσε ο... πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη τύπου, την Παρασκευή, στη συνέχεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε πως «οι συζητήσεις είναι παραγωγικές και έχουν προχωρήσει καλά για μια σειρά από μέτρα» και ανέφερε πως τα σημεία που θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση είναι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η αποφυγή του δημοσιονομικού κενού στο πρόγραμμα και η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων όρων για την εκταμίευση της δόσης του δανείου. Όταν τελειώσει η αξιολόγηση από την τρόικα, θα συναντηθεί το Euroworking Group, για να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, η Ελλάδα αναμένεται θα λάβει τα 2,8 δις ευρώ για τη δόση του Μαρτίου και άλλα 7,2 δις για το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Την Παρασκευή, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους ομολόγους του της ευρωζώνης για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών μετά και την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: