17.4.13

Οι χρήσιμοι μαύροι του κ. Στυλιανίδη...



parapolitiki.com

Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο είναι δυο Ελληνοπούλα με καταγωγή από τη Νιγηρία.

Μεγάλωσαν στην Ελλάδα, φοίτησαν στο σχολείο της γειτονιάς τους και...

όταν μεγαλώσουν θα γίνουν επαγγελματίες μπασκετμπολίστες καθώς διαθέτουν εξαιρετικό ταλέντο.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ανάλογη πορεία με τους αδερφούς Αντετοκούμπο, με μόνη εξαίρεση τη δική του κλίση προς την πελατειακή άσκηση της Πολιτικής. Το ταλέντο του αυτό του εξασφάλισε μέχρι και τη θέση του υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θέλει να προστατεύσει τη χώρα από παιδιά όπως οι Αντετοκούμπο γι' αυτό και αγωνίστηκε ενάντια στο νομοσχέδιο Ραγκούση για την ιθαγένεια, πούλησε στους ψηφοφόρους του πατριωτισμό και κάποιοι τον αγόρασαν.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης όμως ήταν αυτός που έσπευσε να εξασφαλίσει ότι οι Αντετοκούμπο θα λάβουν την ελληνική ιθαγένεια ώστε να μπορούν να αγωνιστούν με την Εθνική Ελλάδος, να φέρουν επιτυχίες στη χώρα και να μπορεί να φωτογραφηθεί αγκαλιά με τα μετάλλια τους.

Ο ρατσισμός του Ευριπίδη Στυλιανίδη δεν είναι φυλετικός, είναι ακόμα χειρότερος. Αν δει μαύρο να πουλάει cd για να ζήσει, θα ζητήσει, δίχως δεύτερη σκέψη, να απομακρυνθεί από τη χώρα. Αν δει μαύρο να καρφώνει στο μπάσκετ, θα σκεφθεί μήπως έχει κάτι να κερδίσει από την ελληνοποίηση του.

Δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους σε μαύρους ή άσπρους, ελληνόφωνους ή μη, γεννημένους εδώ ή γεννημένους αλλού. Εξετάζει μονάχα τη χρησιμότητα τους. Το κακό είναι ότι ο ρατσισμός του κ. Στυλιανίδης δεν είναι μονάχα δικός του, έχει πολλούς πατέρες, ένας εκ των οποίων εκτελεί και χρέη πρωθυπουργού-εθνοσωτήρα.

Ελπίζω τουλάχιστον να μην αφαιρεθεί η ιθαγένεια από τα παιδιά αυτά, αν για κάποιο λόγο δεν καταφέρουν να κάνουν την καριέρα που αναλογεί στα χαρίσματα τους...

Υ.Γ Να και η είδηση από ένα μεγάλο αθλητικό site, δώστε έμφαση στο «δικοί μας», λες και μας ανήκουν, δεν είναι απλώς κάποιοι όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: