27.4.13

Κως: Η ΑΕΠΙ κυνηγάει επιχειρήσεις...


Γενική κατακραυγή προκάλεσε στην Κω η σύλληψη τεσσάρων ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης, την Τετάρτη το βράδυ μετά από υπόδειξη της ΑΕΠΙ, για παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Οι συλληφθέντες αφού πέρασαν το...
βράδυ στα κρατητήρια, χτες το μεσημέρι αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κλιμάκιο της ΑΕΠΙ αποτελούμενο από 5 άτομα, δικηγόρους και μέλη της εταιρίας, έφθασαν στην Κω με σκοπό να εισπράξουν οφειλές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την ίδια τακτική και σε άλλες περιοχές.

Έτσι την Τετάρτη το βράδυ η ΑΕΠΙ προσέφυγε στην εισαγγελική αρχή της Κω και ακολούθησαν από την αστυνομία οι συλλήψεις τεσσάρων Κώων επιχειρηματιών, ιδιοκτητών κεντρικών καφέ της πόλης, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια.

Η ΑΕΠΙ υποστηρίζει ότι υπάρχουν οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ που πρέπει να πληρωθούν.

Οι επιχειρηματίες όπως είναι γνωστό περνάνε πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο και αδυνατούν να πληρώσουν ενώ έχουν κλείσει συμφωνίες και με άλλες εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων.

Μετά το περιστατικό δημιουργήθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους υπόλοιπους επιχειρηματίες της Κω, και μάλιστα το Σωματείο Εστιατόρων Κω «Φιλοξένια» κάλεσε όλα τα μέλη του καθώς και όλους τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Αναψυκτήρια, Καφετέριες, Σνακ μπαρ, Μπαρ και όλα τα συναφή επαγγέλματα ) σε γενική Πανκωακή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαΐου και ώρα 15:00 στο Επιμελητήριο Κω με θέμα συζήτησης τις Εταιρείες Πνευματικών Δικαιωμάτων...
Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης 
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: