20.4.13

Υπουργός ανώτερων ενστίκτων...


Θανάσης Καρτερός

Μιλάς, φωνάζεις, διαμαρτύρεσαι για την ανεργία, τη φτώχεια, την πείνα, τις αυτοκτονίες, τα παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία, το καθεστώς Μανωλάδας που αλλού έχει ήδη επιβληθεί και αλλού είναι... καθ' οδόν; Η ετυμηγορία του υπουργού Οικονομικών χθες στη Βουλή είναι ότι είσαι ένοχος, γιατί απευθύνεσαι στα κατώτερα ένστικτα - τίνος δεν διευκρίνισε, αλλά μάλλον των ταπεινών στρωμάτων που διακρίνονται για τέτοια ένστικτα ήθελε να πει.



Δεν έχει κι άδικο ο υπουργός, έστω κι αν δεν έδειξε να συμπαθεί τα κατώτερα ένστικτα και τους κατόχους τους. Είναι γεγονός ότι στη σημερινή Ελλάδα, πολύ περισσότερο από τη χθεσινή, υπάρχουν δυο κατηγορίες κατόχων ενστίκτων. Η άλφα κατηγορία, στην οποία ανήκει και ο ίδιος, έχει το προνόμιο να οιστρηλατείται από ανώτερα ένστικτα. Η βήτα κατηγορία έχει το ελάττωμα να σύρεται από κατώτερα ένστικτα. Με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί οι δυο κόσμοι για τους οποίους μίλησε επίσης χθες στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας.



Ο κόσμος των ανώτερων ενστίκτων πυρπολείται από ιδανικά όπως το κέρδος, η ανταγωνιστικότητα, η ευέλικτη εργασία, ο κατώτατος κατώτερος μισθός, η ελευθερία των απολύσεων - όλα όσα παρέχουν στα ανώτερα ένστικτα ένα ευρύτατο πεδίο δράσης και εφαρμογής. Ο κόσμος των κατώτερων ενστίκτων σύρεται από ταπεινά κίνητρα όπως η δουλειά, το μεροκάματο, η ασφάλιση, το νοίκι, ο λογαριασμός της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, οι τιμές στα φασολάκια - όλα όσα παρέχουν στα κατώτερα ένστικτα το ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ενδημούν.



Στο πεδίο της πολιτικής, είναι φυσικό στον πρώτο κόσμο να απευθύνεται ο Γιάννης Στουρνάρας. Ξέρει καλά τη γλώσσα του, τις γαστριμαργικές του συνήθειες, την αριθμητική του, τα βίτσια και τα χούγια του - θα μπορούσε ως εκ τούτου να φέρει και τον τίτλο υπουργός ανώτερων ενστίκτων. Στον δεύτερο κόσμο επιμένουν να απευθύνονται εκείνοι που επενδύουν στο παιγνίδι των κατώτερων ενστίκτων και δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο έλλειμμα του οικογενειακού προϋπολογισμού από το πλεόνασμα του κρατικού. Ε, αυτοί, ότι όνομα και να φέρουν -Αλέξης, Αλέκα, Παναγιώτης, Μήτσος ή Φούφουτος-, δεν είναι παρά ψεύτες και δημαγωγοί.



Ρωτάτε γιατί; Μα γιατί μόνο αν υπάρξει πλεόνασμα ανώτερων ενστίκτων θα περισσέψει κάτι και για τα κατώτερα ένστικτα. Κι αν διαφωνείτε, απλώς αποδεικνύετε ότι είστε αδιόρθωτοι. Κατώτερα ένστικτα και πολύ σας πάνε...


www.avgi.gr

left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: