3.4.13

Ζητούν λεφτά από τους βουλευτές...




Χρήματα από τους βουλευτές του Ν.Τρικάλων ζητούν τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω και Αλληλεγγύης Τρικάλων».

Τα μέλη των κινήματος κατέθεσαν το βράδυ της Τρίτης αίτημα στο... Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ώστε να δώσουν από 100.000 € (τουλάχιστον) τόσο οι βουλευτές Τρικάλων της περιόδου 2009-2012 όσο και οι εν ενεργεία (εκτός από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε τα μνημόνια).

Το Δ.Σ. Τρικκαίων, στο οποίοι κατατέθηκε το αίτημα μέσω του εκπροσώπου του κινήματος, δικηγόρου Χρήστου Σταμόπουλου, απέρριψε ομόφωνα το αίτημα πάντως.

Αναλυτικά η εισήγηση του Χρήστου Σταμόπουλου:

««Κύριε Δήμαρχε.

Κύριε Πρόεδρε.

Κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι!



Κατ’ αρχάς σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στην αίτηση-έκκληση του Κινήματος Δεν Πληρώνω & Αλληλεγγύης Τρικάλων, που στηρίζεται και από άλλες κινήσεις και φορείς, να θέσετε 1ο θέμα στην 1η συνεδρίασή σας το φλέγον Κοινωνικό Πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ο Δήμος μας.

Ζούμε στα Τρίκαλα ένα πρωτοφανές κοινωνικό δράμα. Το πανελλήνιο ολοκαύτωμα το βιώνουμε κι εδώ στα Τρίκαλα. (Ελλάδα είναι και τα Τρίκαλα!).

Ανεργία, απολύσεις, λουκέτα, περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, φοροληστεία, υπερχρέωση, διάλυση υγείας, παιδείας, φτώχεια, υποσιτισμός, πείνα, αυτοκτονίες, θάνατοι.

Ειδικότερα:

Χιλιάδες Τρικαλινοί είναι με κομμένο το ρεύμα και ξεπαγιασμένοι.

Εκατοντάδες Τρικαλινοί έχουν κομμένο το νερό.

Χιλιάδες Τρικαλινοί και μικρά παιδιά πεινάνε και υποσιτίζονται.

Εκατοντάδες Τρικαλινοί έχουν πεθάνει ήδη απ’ τα μνημόνια (με στοιχεία απ’ τα ληξιαρχεία).

Χιλιάδες Τρικαλινοί έχουν παραμελήσει την υγεία τους.

Οι ασθένειες επιδεινώνονται, ο μέσος όρος ζωής των Τρικαλινών κατρακυλάει. Νοσοκομεία, σχολεία, γυρίζουν χρόνια πίσω.

Μεγαλώνει κάθε μέρα ο αριθμός των Τρικαλινών που βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας ή στην είσοδο των ψυχιατρείων.

Όπως βλέπουμε οι βάρβαρες, απάνθρωπες και εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων έχουν πλήξει ακόμη και βασικά και καθολικά ανθρώπινα δικαιώματα και πρωταρχικά κοινωνικά αγαθά, όπως το δικαίωμα στην υγεία, ψυχική και σωματική, και το δικαίωμα στη ζωή. Μετράμε πλέον πολλούς θανάτους. Όλοι οι θάνατοι προέρχονται απ’ τους φτωχούς. Κανένας πλούσιος δεν πεθαίνει απ’ τα μνημόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Ληξιαρχείο Τρικάλων σε σχέση με το 2011 οι θάνατοι του 2012 αυξήθηκαν κατά 21%, ενώ οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 20% και οι γάμοι μειώθηκαν κατά 15%. Οι ίδιες αρνητικές τάσεις συνεχίζονται και τους πρώτους μήνες του 2013. Ανάλογα στοιχεία προκύπτουν και από τα υπόλοιπα 7 ληξιαρχεία του σημερινού Δήμου Τρικκαίων.

Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κωφεύει ούτε ασχολείται με ασημαντότερα θέματα. Προέχει η επιβίωση και η διαφύλαξη της υγείας των δημοτών και κατοίκων του Δήμου.

ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ πρέπει να εκφράσει την ξεκάθαρη αντίθεσή της και καταδίκη των πολιτικών που δολοφονούν καθημερινά τον λαό.

ΔΕΥΤΕΡΟ να λάβει και να υλοποιήσει ΔΕΣΜΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για τη σωτηρία του λαού – των δημοτών της.

Εμείς σας προτείνουμε:



α) ΑΠΑΛΛΑΓΗ απ’ τα δημοτικά τέλη και ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ με τα ΜΜΜ των ανέργων, ΑΜΕΑ, φτωχών, εξαθλιωμένων, όλων των ανήμπορων να πληρώσουν.

β) ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ή ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ επ’ αόριστον ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ απ’ τη ΔΕΥΑΤ σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.

γ) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για αναστολή επ’ αόριστον των ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ για όσους πολίτες δεν μπορούν να το πληρώσουν, καθώς και μείωση κατά 25% των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ.

δ) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ σε όλους, σε Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας.

ε) Δημιουργία ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, όπου θα διατίθεται φαγητό, περίθαλψη, ένδυση, υπόδηση, στέγη στους ανήμπορους συμπατριώτες μας.

στ) Παραχώρηση ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ για κήπους σε συνδημότες που τους χρειάζονται.

ζ) ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Πως θα δημιουργηθεί: με τη στοιχειώδη αναδιανομή του πλούτου μεταξύ των Τρικαλινών.

αα) Επιστροφή χρημάτων απ’ τους πρώτους μνημονιακούς βουλευτές (Χάιδος, Μερεντίτη, Μαγκούφης, Χατζηγάκης, Λέγκας, Σκρέκας πατήρ), που πέρα απ’ τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχουν για το μνημόνιο, με δεδομένο ότι ήταν βουλευτές και την προηγούμενη 10ετία, με τις βουλευτικές αποζημιώσεις που εισέπρατταν, είναι όλοι τους πλούσιοι ή έστω εύποροι. Κάποιοι απ’ αυτούς ήταν πλούσιοι και πλούτισαν περισσότερο ως βουλευτές. Άλλοι πλούτισαν αποκλειστικά απ’ το βουλευτιλίκι. Αλλά το βουλευτιλίκι δεν είναι επάγγελμα, για να πλουτίζεις και μάλιστα ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας αντιλαϊκές πολιτικές. Σήμερα οι ίδιοι οι ψηφοφόροι και συγχρόνως θύματα των πολιτικών αυτών πεινάνε και αργοπεθαίνουν. Είναι δίκαιο και απολύτως εφικτό οι παραπάνω πρώην 6 βουλευτές να καταβάλουν εφάπαξ στο ταμείο Αλληλεγγύης το ποσό των 100.000 ΕΥΡΩ έκαστος, δηλ. όσο η ετήσια βουλευτική αποζημίωσή τους (έτσι 6 βουλευτές Χ 100.000 ΕΥΡΩ = 600.000 ΕΥΡΩ). Οικονομική συμβολή και ταυτόχρονα ηθικό – πολιτικό μήνυμα

ββ) Καταβολή αντίστοιχου ποσού απ’ τους σημερινούς βουλευτές, εκ των οποίων οι 4 ψηφίζουν και στηρίζουν τα δολοφονικά μνημόνια.

γγ) Επειδή την ίδια στιγμή που χιλιάδες Τρικαλινοί και μικρά παιδιά υποσιτίζονται, πεινούν και πεθαίνουν, άλλοι Τρικαλινοί έχουν εκατομμύρια, είναι απολύτως δίκαιο κοινωνικά και ανθρωπιστικό να κληθούν οι τελευταίοι απ’ τον Δήμο να καταβάλουν ένα ποσό για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω & Αλληλεγγύης και το Μέτωπο Λαού κατά των Μνημονίων, της Καταστολής και του Φασισμού, το οποίο άρχισε να συγκροτείται στο Νομό μας από σωματεία, κινήσεις, επιτροπές, φορείς, συλλογικότητες, πιστεύει ότι οι παραπάνω προτάσεις μας είναι εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες. Ταιριάζουν γάντι σε μια πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι για τον λαό και όχι ενάντια στον λαό.

Τέλος, ο Δήμος μας οφείλει να συμπαραταχθεί ενεργά με τους άλλους δήμους και οπωσδήποτε με τον λαό για να διεκδικήσει και να πάρει από το κράτος τα χρήματα που οφείλονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».


  trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: