4.4.13

Υπέρ της κατεδάφισης αυθαιρέτων η ΔΗΜΑΡ...

tokarfi.gr
Η πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, να παρέμβουν ουσιαστικά στο θέμα των αυθαιρέτων, είναι μια θετική και ελπιδοφόρα επιλογή. Περιμένουμε να έχει συνέχεια, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς μεροληψίες, όπως έχει συμβεί συχνά στο παρελθόν.
Οι...
αυθαιρεσίες κάνουν κακό στον τουρισμό, νοθεύουν την τουριστική αγορά και υπονομεύουν την μελλοντική του εξέλιξη πάνω σε υγιείς βάσεις. Η προστασία του αιγιαλού και της παραλίας από ανεξέλεγκτες και αυθαίρετες παρεμβάσεις, στο όνομα της εξυπηρέτησης του τουρίστα, δεν συνιστά τουριστική πολιτική με σχέδιο, με άποψη και προτεραιότητες. Διαιωνίζεται μια στρεβλή αντίληψη που υπονοεί ότι η ανοχή στην αυθαιρεσία κάνει καλό στον τουρισμό.

Το μεγάλο κεφάλαιο του τουρισμού μας είναι το φυσικό περιβάλλον και η πολιτιστική μας κληρονομιά. Τραυματίζοντας το κεφάλαιο αυτό, ανεχόμενοι τις προκλητικές καταλήψεις αιγιαλού, παραλίας αλλά και άλλων δασικών ή προστατευόμενων περιοχών, στο όνομα πρόσκαιρων ωφελειών, υπονομεύουμε την εικόνα της χώρας και το τουριστικό της μέλλον.

Το μήνυμα που πρέπει να φύγει από τη χώρα μας πρέπει να είναι: και στον τουρισμό η Ελλάδα θεσπίζει και τηρεί κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: