14.4.13

Πόσα κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο μας;...


Στον πολιτικό στίβο, τον Απρίλιο και ο Μάιο… αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους πέντε νέοι κομματικοί σχηματισμοί. Δείτε
Μήνες πολιτικών ανακατατάξεων θα είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος αφού στον πολιτικό στίβο αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους ...
πέντε νέοι κομματικοί σχηματισμοί.

Τα πρόσωπα είναι γνωστά, αλλά το 
μέλλον των νέων κομμάτων τους είναι άδηλο, αφού όπως όλα δείχνουν η επόμενη μεγάλη σύγκρουση θα γίνει ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο οι εν λόγω πολιτικοί διατηρούν τις φιλοδοξίες τους και επιθυμούν να διεμβολίσουν το υπάρχον πολιτικό σκηνικό το οποίο δείχνει σημάδια υπερβάλλουσας κόπωσης στις μυλόπετρες του Μνημονίου.

ΡΗΚΣΣΥ - Ανδρέας Λοβέδρος

Πολιτική Συνδιάσκεψη στο γήπεδο του Σπόρτινγκ θα κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος αύριο Δευτέρα 15 Απριλίου. Οπως ο ίδιος διευκρίνισε το νέο κόμμα δεν θα αποκαλείται ΡΗΚΣΣΥ αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του.

Για το νέο κόμμα μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος σήμερα Κυριακή στο Mega και αποκάλυψε μερικές προτάσεις του. «Οι 48 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα δεν οφελούν. Για αυτούς που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, πρέπει να υπάρξει πάγωμα για 24 μήνες, ώστε να πάρουν ανάσα. Το σύνθημά μας είναι η αντιμετώπιση της ύφεσης και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».



Για τους επίορκους: «Είναι κατάντια να συζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί το θέμα των επίορκων. Τον Ιούνιο προβλέπω κρίση και πολιτική ένταση».

H ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας) ιδρύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με επικεφαλής τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή και πρώην υπουργό. Την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος έχουν υπογράψει οι Χρήστος Αηδόνης και Δημήτρης Τσιρώνης.

Δημιουργία Ξανά - Θάνος Τζήμερος

Ολοκληρώνεται η ψηφιακή ανασυγκρότηση της Δημιουργίας!ξανά. Ο Θάνος Τζήμερος επανεξελέγη στην ηγεσία του κόμματος και οι επιτελείς του παρακολουθούν την ανοιχτή διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την καταγραφή όλων των τάσεων μέχρι τις 20 και 21 Απριλίου, οπότε και θα λάβουν χώρα συζητήσεις και ψηφίσματα για νέες προτάσεις με σημείο συνάντησης το ξενοδοχείο Κάραβελ.

Νέα Μέρα - Χρήστος Ζώης

Είναι η ονομασία του νέου πολιτικού φορέα που δημιουργήθηκε από στελέχη του Πάνου Καμμένου τα οποία είχαν ήδη αποσκιρτήσει από τη ΝΔ, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή Χρήστο Ζώη. Απορρίπτουν σενάρια συμπόρευσής τους με τη ΝΔ αν και όλα τα στελέχη όπως οι Μιχάλης Γιαννάκης, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιάννης Κουράκος προέρχονται από τη ΝΔ.

Εντός του Μαΐου το κόμμα Νέα Μέρα (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση) ετοιμάζει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αλέκος Αλαβάνος

Από τις 18-19 Μαΐου προβλέπεται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το νέο κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου, με την ονομασία Σχέδιο Β', το οποίο επιχειρεί να εκφράσει τον ευρωσκεπτικισμό και προτείνει την επιστροφή στη δραχμή. Εισηγείται οργανωμένη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ασχολείται πολύ με το διαδίκτυο και απευθύνεται σε όλες τις «φυλές» της Αριστεράς που πιστεύουν ότι Μνημόνιο και ευρώ είναι έννοιες αλληλένδετες και πρέπει να καταργηθούν.



Δράση - Στέφανος Μάνος

Στις 25 Μαΐου ξεκινά το Συνέδριο της Δράσης που φιλοδοξεί να εκφράσει τον φιλελεύθερο χώρο με νέους όρους. Η θητεία των υφιστάμενων οργάνων εκπνέει τότε οπότε θα αναδειχθεί η νέα σύνθεσή της.

Επικρατέστερος για διάδοχος του Στέφανου Μάνου στο τιμόνι της δράσης είναι ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τη ΝΔ.

Άλλες κινήσεις

Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη - Αννα Διαμαντοπούλου

Η πρώτη εκδήλωση του Δικτύου, με πρόεδρο την Αννα Διαμαντοπούλου προβλέπεται εντός του Απριλίου. «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα» αναφέρουν οι συντελεστές της κίνησης, μεταξύ των οποίων η πρώην Επίτροπος Μεγκλένα Κούνεβα από τη Βουλγαρία και Μαργκότ Βαστρομ από τη Σουηδία, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αννυ Ποδηματά και Σπύρος Δανέλης, οι ακαδημαϊκοί Σπύρος Παγουλάτος, Αχιλλέας Γραβάνης και Μάνος Ματσαγγάνης, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ (Το Νησί), ο εκδότης του περιοδικού Μεταρρύθμιση Γιάννης Μεϊμάρογλου και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Για την πρεμιέρα του Δικτύου επελέγη η εκδήλωση στις αρχές Απριλίου «Η εκπαίδευση αξίζει! Μην την υπολογίζεις στο έλλειμμα» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κίνηση και από Βουδούρη - Μουτσινά

Κινούνται τα στελέχη που αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς για τη δημιουργία μιας κίνησης που θα βρίσκεται μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει δημοσκοπήσεις που να δείχνουν αν κάποιο από αυτά τα εγχειρήματα έχει ρεύμα και μέλλον. Ωστόσο πολλοί εκ των πολιτικών που προσβλέπουν με ελπίδα στα νέα κόμματα ευελπιστούν ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος επί το αναλογικότερον, οπότε θα δημιουργηθεί δυναμική υπέρ των μικρών κομμάτων...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: