11.4.13

Κον Μπεντίτ: Εσείς οι Έλληνες έχετε συνηθίσει να περιμένετε κάποιον Μεσσία...


 Tι λέει για τον Αλέξη Τσίπρα...
Στις Βρυξέλλες μπορεί κανείς να συναντήσει αυτό τον καιρό μερικές από τις πιο ενδιαφέροντες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.
Αν είσαι μάλιστα και Έλληνας, ο... θρυλικός Ντάνι Κον-Μπεντίτ είναι σίγουρα μια από αυτές.
Όταν ήρθε στην αίθουσα που τον περίμεναν οι Έλληνες δημοσιογράφοι, οι...



...συστάσεις έγιναν ως εξής: κ.Κον Μπεντιτ, γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα είστε κάτι σαν popstar.

O (συμ)πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έμοιαζε να εκπλήσσεται από το σχόλιο και αρκετά γρήγορα άρχισε να επιχειρηματολογεί για την ευρωπαϊκή κρίση, με τη γνωστή φλόγα που τον χαρακτηρίζει.

Προσωπικά, αυτό που κράτησα ήταν μια διαπίστωση του για εκείνους τους Έλληνες που συχνά περιμένουν κάποιον Μεσσία να τους σώσει και να τους βγάλει με έναν μαγικό τρόπο από τη δύσκολη θέση. Η απάντηση του αυτή δόθηκε όταν ρωτήθηκε αν μετά τις γερμανικές εκλογές η Άγκελα Μέρκελ θα ήταν πιθανό να αλλάξει στάση. Ο Κον-Μπεντίτ στάθηκε κυρίως στο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να αλλάζει πρόσωπο από μόνη της, καθώς ό,τι κι αν συμβεί, κανείς δεν πρόκειται να σώσει μια χώρα που δεν νοικοκυρεύεται.

Δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και τον ρώτησα αν πιστεύει ότι ο νέος ανερχόμενος Μεσσίας της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να κάνει αυτό που υπόσχεται, το να εξασφαλίσει δηλαδή την επομένη της εκλογής του τη σύνθεση ενός ευρέος ευρωπαϊκού μετώπου -ενδεχομένως του Νότου- απέναντι στην Άγκελα Μέρκελ.

Ο Κον-Μπεντίτ ήταν κάτι παραπάνω από κατηγορηματικός: όχι, δεν μπορεί. Όπως εξήγησε, ο στόχος δεν μπορεί να είναι μια σύγκρουση Βορρά-Νότου αλλά η επίτευξη μιας αρμονικής συμβίωσης μεταξύ όλων των χωρών. Συμπλήρωσε ότι ούτε ο Τσίπρας αλλά ούτε και κανένας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα γιατί πάντα θα παραμένει απλώς ένας άνθρωπος. Για να είμαι πάντως ακριβής στη μετάδοση της συνομιλίας, ο Κον-Μπεντίτ ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί αναγκαία όλα τα σημεία της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ λανθασμένα.

Από ότι μας ενημέρωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος, θα απολαύσουμε περισσότερο Ντάνι κάπου στα μέσα Ιουνίου, όταν και θα έρθει στην Αθήνα, νομίζω στο πλαίσιο κάποιου συνεδρίου.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: