18.4.13

Φοιτητικές εκλογές: Γιατί υπάρχουν; Αποχή, αδιαφορία και πρώτη η ΔΑΠ...

Στις κάλπες προσήλθαν την Τετάρτη για να ψηφίσουν λίγο περισσότεροι από 100.000 φοιτητές ενώ πέρυσι ψήφισαν περίπου 130.000 σπουδαστές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Το ποσοστό αυτό ...
αντιστοιχεί περίπου στο 50% των ενεργών φοιτητών τους.

Οι φοιτητικές παρατάξεις δεν εξέδωσαν ούτε εφέτος κοινά αποτελέσματα και αυτό κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο αναξιόπιστη.

Και εφέτος πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές για 27η χρονιά είναι η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ (πρόσκειται στη ΝέΔ), ενώ η ΠΑΣΠ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) σε πολλές σχολές διασπάστηκε και υπέστη πτώση των ποσοστών της. Διατήρησε όμως μια εκλογική παρουσία αντίστοιχη των προηγούμενων ετών σε σχολές που αποτελούν προπύργιά της όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Τα αριστερά ψηφοδέλτια (Αριστερή Ενότητα, που πρόσκειται στον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΑΚ αλλά και Πανσπουδαστική ΚΣ) είχαν μικρή άνοδο των ποσοστών τους.

Μια πρώτη παρουσία είχαν εφέτος εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ κατεβαίνοντας για πρώτη φορά στις εκλογές. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της παράταξης, δεν μπορούν να καταγράψουν τα ποσοστά τους, καθώς το κόμμα στήριξε ανεξάρτητα σχήματα...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: