9.4.13

Πύραυλοι Πάτριοτ στην καρδιά του Τόκιο...

Πυραύλους Πάτριοτ εγκατέστησε η Ιαπωνία στο κέντρο του Τόκιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανό χτύπημα της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.
Συγκεκριμένα, δύο...
εκτοξευτήρες πυραύλων Πάτριοτ εγκαταστάθηκαν στο υπουργείο Άμυνας, στην καρδιά της ιαπωνικής πρωτεύουσας, ώστε να αναχαιτίσουν πιθανούς βορειοκορεατικούς πυραύλους. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, πύραυλοι Πάτριοτ θα αναπτυχθούν και σε δύο άλλα σημεία στην περιοχή του Τόκιο, ενώ συστήματα αναχαίτισης θα εγκατασταθούν επίσης στο νησί Οκινάουα.

Μιλώντας στην ιαπωνική τηλεόραση, ο υπουργός Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα, επισήμανε πως η Οκινάουα είναι «η πλέον κατάλληλη περιοχή για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση» και πρόσθεσε πως πύραυλοι Πάτριοτ είναι πιθανόν να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί.

Εκτός όμως από τις συστοιχίες Πάτριοτ, το Τόκιο έχει στείλει αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα Aegis (σύστημα ελέγχου και διοίκησης με υπολογιστές και ραντάρ για τον εντοπισμό εχθρικών στόχων στον αέρα) στην θάλασσα της Ιαπωνίας, επισήμαναν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.

«Η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τον ιαπωνικό λαό και να εγγυηθεί την ασφάλειά του. Όσο η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις, η Ιαπωνία θα κάνει αυτό που πρέπει σε συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές», τόνισε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Αυτήν την στιγμή, το σημαντικότερο είναι να εφαρμόσουμε τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: