14.4.13

Πρώτα η νίκη, μετά η… φιέστα...

Το κλίμα στις τάξεις του Ολυμπιακού είναι εορταστικό, όμως ο Μίτσελ θέλει οι παίκτες του να πάρουν πρώτα τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Παναθηναϊκό και μετά να κυνηγήσουν μία ... μεγάλη σε έκταση νίκη.
Μία επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού θέλει στο αποψινό ντέρμπι ο Ολυμπιακός (19:00, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες δεν θέλουν απλώς να νικήσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά και να του μηδενίσουν τις όποιες πιθανότητες έχει για συμμετοχή στα πλέι οφ, όπου μπορεί να διεκδικήσει την έξοδό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Για τον κόσμο και τους παίκτες του Μίτσελ είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι η αποψινή αναμέτρηση, παρότι αυτή τη στιγμή η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι στο +37.

Ωστόσο, η πίεση για μεγάλη σε έκταση νίκη σε βάρος του «τριφυλλιού» μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για την ομάδα.

Για αυτό τον λόγο ο Ισπανός τεχνικός θέλει πρώτα η ομάδα του να πάρει τους τρεις βαθμούς και στη συνέχεια να κυνηγήσει το μεγάλο σκορ.

Στην χθεσινή προπόνηση ο 50χρονος προπονητής αποφάσισε να μην πει τίποτα στους ποδοσφαιριστές εν όψει του αποψινού ματς. Άλλωστε, γνωρίζουν και οι ίδιοι τι πρέπει να κάνουν.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ δοκίμασε αρκετά πράγματα μέσα στην εβδομάδα και μένει να φανεί αν θα τα εφαρμόσει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας. Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Φέισα και ως εσωτερικοί χαφ ο Μανιάτης με τον Ιμπαγάσα. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Αμπντούν, Φουστέρ και Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Γκρέκο, Μασάντο, Μήτρογλου, Μοντέστο, Σιόβας και Βλαχοδήμος. Εκτός έμειναν ο Κοντρέρας (αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και ο Φετφατζίδης για λόγους τακτικής.

Προϊστορία

Η παράδοση είναι υπέρ του Ολυμπιακού στα ματς πρωταθλήματος τόσο στην έδρα του (23 νίκες, 19 ισοπαλίες, 11 ήττες) όσο και στο σύνολο (39 νίκες, 43 ισοπαλίες, 26 ήττες).

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη και για να εκτοξεύσουν στο +40 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, αλλά και να διατηρήσουν το +17 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

19/11/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (48' Τζιμπούρ - 17' Ζέκα)
19/02/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Μιραλάς , 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο)
29/11/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 (45΄+, 55΄ Μήτρογλου)
01/03/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0
13/01/08 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (45'+ Άντζας - 14' Ν'ντόι)
04/03/07 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 (89' Παπαδόπουλος)

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: