21.4.13

Συλλαλητήριο για την "επέτειο" της Χούντας ...



21 Απριλίου 1967 – 21 Απριλίου 2013

46 χρόνια μετά… Οι Χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις!

Στην «ανάπηρη δημοκρατία» των Μνημονίων, δεν είναι μόνο η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση που μαστίζουν. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες μπαίνουν στο στόχαστρο: συνδικαλιστικές και ...
πολιτικές ελευθερίες θρυμματίζονται, η «δημοκρατικά» εκλεγμένη κυβέρνηση παρακάμπτει το Κοινοβούλιο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να ξεπουλήσει δημόσιο πλούτο και κοινωνικά δικαιώματα σε κάθε είδους «δανειστές» ενώ η κρατική καταστολή έρχεται να αντιμετωπίσει ως τρομοκράτη όποιον αντιστέκεται και οργανώνεται απέναντι σ’ αυτή τη λεηλασία. Η ελεύθερη ενημέρωση φιμώνεται, συνδικαλιστές και αγωνιστές φοιτητές διώκονται, τα αστυνομικά τμήματα θυμίζουν κάτι από ΕΑΤ-ΕΣΑ, απεργοί επιτάσσονται και σχέδια για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την επαναφορά του εργοδοτικού «δικαιώματος» του λοκ-άουτ μπαίνουν στην κυβερνητική ατζέντα.



Χέρι – χέρι με τον παροξυσμό του κρατικού αυταρχισμού, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής – απόγονοι των Ταγματασφαλιτών και νοσταλγοί της Επταετίας – επιτίθενται δολοφονικά σε μετανάστες με την πλήρη κάλυψη των αρχών, διαφημίζονται στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και σπέρνουν ρατσιστικό μίσος σε σχολεία και γειτονιές.



46 χρόνια μετά, είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε να μπει η Ελλάδα για ακόμα μια φορά «στο γύψο». Η κοινωνία, τρία χρόνια τώρα, είναι ένα καζάνι που βράζει: οι μεγαλειώδεις γενικές και κλαδικές απεργίες, οι φοιτητικές καταλήψεις, οι Πλατείες της αγανάκτησης, οι εκατοντάδες τοπικές συνελεύσεις και αντιστάσεις, οι άλλες τόσες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και ο ηρωικός αγώνας της Χαλκιδικής δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται για το δικαίωμά του στη ζωή, την εργασία, την ελεύθερη έκφραση, τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών.



Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι οι αγορές, το κέρδος, η εκμετάλλευση δεν είναι το μέλλον μας αλλά μπορούμε να περπατήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο, χωρίς τους εξαναγκασμούς των δανειστών, τα Μνημόνια, το χρέος, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Να πιστέψουμε ότι μια πραγματική δημοκρατία των «από τα κάτω» δεν είναι μόνο ανάγκη της εποχής αλλά και προϋπόθεση για να πάνε τα πράγματα αλλιώς.



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και κάθε δημοκρατικό πολίτη σε ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στον εκφοβισμό, τον εκφασισμό, τον περιορισμό των δικαιωμάτων και την κρατική καταστολή και συμμετέχει την Κυριακή 21 Απριλίου στις 6 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου στην πορεία ενάντια στη νέας μορφής «Χούντα» που μας έχουν επιβάλει.
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: