20.4.13

Φαρσέρ ο εισβολέας ...

...στην τελετή ορκωμοσίας του Μαδούρο...
Γνωστός φαρσερ ήταν ο άνδρας που ανέβηκε την Παρασκευή στο βήμα της Βουλής, κατά την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα προέδρου της Βενεζουέλα Νικολάς Μαδούρο.
Ο... Γιέντρι Σάντσες έχει απασχολήσει με τις απροσδόκητες εμφανίσεις του τα μέσα ενημέρωσης στη Βενεζουέλα.
Ο Σάντσες κατόρθωσε να παρακάμψει την ασφάλεια του Μαδούρο, να σπρώξει τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και να πάρει στα χέρια του το μικρόφωνο, παρά την προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Ντιοσδάδο Καβέγιο να τον συγκρατήσει.
Ντυμένος στα κόκκινα, το χρώμα του κόμματος και των οπαδών του «τσαβισμού», ο εισβολέας διέκοψε την ομιλία του Μαδούρο, και από μικροφώνου πρόλαβε να πει, προτού τον απομακρύνουν από το βήμα, «Νικολάς, ονομάζομαι….».
Το επεισόδιο εξανάγκασε τα τηλεοπτικά δίκτυα να διακόψουν για λίγα λεπτά τη ζωντανή αναμετάδοση της ορκωμοσίας.

«Η ασφάλεια απέτυχε πλήρως, θα μπορούσαν να με είχαν πυροβολήσει», δήλωσε ο Μαδούρο, επαναλαμβάνοντας την ομιλία του. «Επεισόδιο λήξαν», πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως αργότερα θα συνομιλήσει με τον νεαρό «που έδειξε κακή διαγωγή».

«Τώρα θα πουν ότι αυτό ήταν ένα μοντάζ, ένα «ριάλιτι σόου» που ανεβάσαμε για να προσελκύσουμε την προσοχή» του κόσμου, ειρωνεύθηκε ο νέος πρόεδρος, υπαινισσόμενος τις πιθανές αντιδράσεις του συντηρητικού αντιπάλου του στις εκλογές Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος ηττήθηκε και αμφισβητεί το τελικό αποτέλεσμα της εκλογής του Μαδούρο.

Ο 28 χρονος Σάντσες, ο οποίος κρατείται και εναντίον του θα ξεκινήσει έρευνα, έχει γίνει ειδικός σε απρόσκλητες παρεμβάσεις σε πολιτικές συγκεντρώσεις, μουσικές συναυλίες, ή ακόμη καλλιστεία, ενημερώνει ο τοπικός Τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: