12.4.13

Οδοφράγματα και μπλόκα στην Ιερισσό...

Αποκλεισμένη» συνεχίζει να είναι η Ιερισσός, καθώς κάτοικοι έχουν κλείσει με αναχώματα την είσοδο του χωριού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως λένε, για τη βίαιη εισβολή και σύλληψη των δύο υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια στο Μεταλλείο Χρυσού, στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ...
, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται οι δύο συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές προγραμματίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής.

Παράλληλα, το απόγευμα θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας στα πλαίσια πανελλαδικής διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι.

Τέλος, την Κυριακή, την ημέρα που απολογούνται οι δύο συλληφθέντες κάτοικοι της Ιερισσού, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00, την ώρα δηλαδή της απολογίας των δύο κρατουμένων, θα κάνουν συγκέντρωση και πάλι έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους καταγγέλλοντας βίαιη εισβολή της αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων και την ΕΛ.ΑΣ. να απαντά ότι οι κατηγορούμενοι «αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους» και και για το λόγο αυτό αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες τους για να τους συλλάβουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: