5.4.13

Κύπρος: Υπάρχει ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Χ.Γεωργιάδης...

Παρά το γεγονός ότι έρχονται δύσκολες μέρες, η Κύπρος έχει την ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Εξέφρασε, ταυτόχρονα, την αισιοδοξία του ότι η οικονομία της Κύπρου θα ανακάμψει τονίζοντας ότι «αυτό που...
χρειάζεται, είναι να προχωρήσουμε με συνέπεια και αποφασιστικά βήματα».

«Το τίμημα που πληρώνουμε σήμερα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποδοχή του κουρέματος του ελληνικού χρέους χωρίς διασφάλιση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης στην πρώτη συνέντευξη, από την ανάληψη των καθηκόντων του, στο ΡΙΚ.

Στις διοικήσεις των τραπεζών «έγιναν πράγματα και θαύματα», είπε ο υπουργός. Επισήμανε ότι η έκθεση Alvarez& Marsal, δίνει ορισμένα στοιχεία για τους υπεύθυνους, αλλά, πρόσθεσε, «ειδικά για την Λαϊκή Τράπεζα οι πληροφορίες είναι ελάχιστες». Τόνισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους και επανέλαβε ότι στόχος είναι να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.

Πρέπει, ανέφερε, να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας και να ξεκινήσει αμέσως η προσπάθεια για νέο τραπεζικό τομέα, μικρότερο, αλλά καλύτερο. Από τώρα και στο εξής, σημείωσε, οι τράπεζες θα εποπτεύονται καλύτερα, θα έχουν πιο στέρεα θεμέλια και θα λειτουργούν με ενισχυμένο ορθολογισμό ειδικά στην παροχή ιδιωτικών δανείων.

Αναφερόμενος στην Τράπεζα Κύπρου, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι για να ορθοποδήσει πρέπει να έχει στιβαρή ηγεσία και γι'αυτό πρέπει επειγόντως να οριστεί διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: