27.4.13

Τελείωσε το μελάνι, έκλεισε το ιατρείο!...

«Την Μεγάλη εβδομάδα το ιατρείο θα λειτουργήσει Μ. Δευτέρα ή Μ. Πέμπτη αν μας δώσουν μελάνι»… Είναι αυτολεξεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι στην εξωτερική πόρτα του αγροτικού Ιατρείου Πτελεού Μαγνησίας. Ήταν η αιτία για να ξεσηκωθούν...
αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, καθώς ο αγροτικός γιατρός φαίνεται ότι αποφάσισε μόνος του και χωρίς καμία ενημέρωση προς την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου να βάλει «λουκέτο» στο Ιατρείο για μία από τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

«Δεν δέχτηκα κανένα αίτημα ούτε για άδεια, αλλά ούτε για μελάνι εκτυπωτή, από τους γιατρούς του Περιφερειακού Ιατρείου Πτελεού, μέχρι αργά το μεσημέρι», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Σε μια πρώτη έρευνα για την …έλλειψη του μελανιού, που οδήγησε τον γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου να βάλει μονοήμερο λουκέτο, ο διευθυντής του Κ.Υ. –πρόκειται να διερευνήσει σε όλη την έκτασή του το θέμα από Δευτέρα- ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής ότι έγινε προσφορά μελανιού…

Συγκεκριμένα, από τις πληροφορίες που συγκέντρωσε από κατοίκους, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού σε συνεργασία με τον φαρμακοποιό του Πτελεού προσφέρθηκαν να δώσουν στον γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου μελάνι για τον εκτυπωτή, προκειμένου να μην χρειαστεί να κλείσει το Ιατρείο και εκείνος δεν το δέχτηκε.

Έπειτα αναρτήθηκε στην εξωτερική πόρτα του Περιφερειακού Ιατρείου Πτελεού η ανακοίνωση για τον… λόγο που θα κλείσει το Ιατρείο. Ο κ. Γεωργιάδης πληροφορήθηκε ακόμη ότι μέχρι χθες τα μεσημέρι ο γιατρός του Πτελεού εκτελούσε κανονικά τις συνταγές των φαρμάκων και τις εκτύπωνε κανονικά στο μηχάνημα.

Ταυτόχρονα, ο ένας από τους δύο γιατρούς του Περιφερειακού Ιατρείου, ο οποίος έλαβε την απόφαση, φαίνεται ότι δεν φρόντισε ούτε καν να ενημερώσει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε από την πλευρά του το περιστατικό ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος, τονίζοντας ότι δεν ζητήθηκε από τον γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου ούτε άδεια αλλά ούτε και μελάνι. «Εάν το πραγματικό ζήτημα είναι ότι ο γιατρός χρειαζόταν άδεια για μία ημέρα, τότε θα μπορούσε να υποβληθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία και η διοίκηση θα φρόντιζε, ώστε να σταλεί αναπληρωτής γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο», ανέφερε ο κ. Ντόκος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν παρατηρείται καμία έλλειψη ούτε σε μελάνι, ούτε σε άλλα υλικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το οποίο προμηθεύει τα Περιφερειακά Ιατρεία στην περιοχή. Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης τόνισε ότι το θέμα θα διερευνηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: