20.4.13

Ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό η Ομοσπονδία των τσιμεντάδων...

ΤοΔιοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εργατών, τεχνιτών και υπαλλήλων ΤσιμέντωνΕλλάδας συνεδρίασε την Τετάρτη 17 Απριλίου και αποφάσισε να λάβει μέτρα στήριξηςτων εργαζομένων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας», με τελικό στόχο να...
λειτουργήσει πάλι το εργοστάσιο.

Ανάμεσαστις άλλες ενέργειες της Ομοσπονδίας είναι να ζητήσει συνάντηση με τονπρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για το κλείσιμο του εργοστασίου. Αναλυτικά όλεςοι ενέργειες, στις οποίες θα προβεί η Ομοσπονδία είναι οι εξής:

1. Επιστολή στον Πρωθυπουργό για άμεση συνάντηση με την Ομοσπονδία.

2. Υπόμνημα διαμαρτυρίας-ενημέρωσης στον Πρόεδροτης Δημοκρατίας.

3. Κατά τη συμμετοχή μας στην Απεργία της 1η Μάη, το κυρίαρχο αίτημά μας θα είναι ηεπίλυση του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των τσιμέντων Χαλκίδας.

4. Επιστολή προς τα Εργατικά Κέντρα προκειμένου ναπροβάλουν στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης, ως κυρίαρχο θέμα την αιφνίδια και απαράδεκτη απόφαση τηςεταιρίας Lafargeγια τη παύση των εργασιών του εργοστασίου στην απεργίατης 1ης Μάη.

5. Άμεση σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων τωνσωματείων του κλάδου, με παράλληλη παρουσία της Ομοσπονδίας και του σωματείουΧαλκίδας, για ενημέρωση.

6. Τακτική ενημέρωση κοινής γνώμης με ΔελτίαΤύπου.

Πηγή: egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: